Cover, lockscreen ki je uporaben

Cover je Android aplikacija, ki zamenja vaš privzeti lockscreen. Čeprav to ni nič novega pa se Cover loti problema na nekoliko drugačen način – je pameten lockscreen, ki s časoma ugotovi katere aplikacije uporabljate v kateri situaciji in vam bližnjice do teh aplikacij ponudi direktno na lockscreenu, urejene v stolpec bodisi ob levem bodisi ob desnem robu zaslona. Do aplikacij dostopate tako, da ikono aplikacije potegnete proti sredini zaslona in želena aplikacija se pripelje na zaslon.

Ko prvič zaženete Cover vas ta povpraša po nekaj informacijah – želi vedeti vaš domači naslov, službeni naslov in email naslov. Te informacije potrebuje, ker vam bo v prihodnosti prikazoval drugačen seznam aplikacij, glede na kontekst – se pravi, kje se nahajate. Poleg domačega (dnevni in nočni) in službenega lockscreena vam Cover nudi še drugačen lockscreen, ko ste v avtu in ko ste nekje zunaj. Še ena zanimiva stvar se zgodi, ko priključite slušalke – seznam na zaslovnu se spremeni in pojavijo se multimedijske aplikacije (ne glede na lockscreen, ki se vam tisti trenutek prikazuje).

Ko sem začel uporabljati Cover sem takoj pogrešal dostop do fotoaparata neposredno iz lockscreena. Ker sistematično zavračam vodiče in navodila sem gladko spregledal, da cover pokaže bližnjico do fotoaparata, ko mobitel obrnete v ležeči položaj. Lažni alarm.

Cover, camera

Po nekaj dnevih uporabe se je seznam aplikacij počasi stabiliziral in celotna uporabniška izkušnja je postala čisti užitek. Cover je ena tistih aplikacij ob kateri po nekaj urah uporabe dobite občutek, da jo uporabljate že od nekdaj. Vse se zdi jasno in logično, uporaba je gladka in vse je lepo. S potegom ikone proti sredini zaslona se zažene aplikacija, s potegon desno po zaslonu se mobtiel odklene in s potegom gor ali dol po zaslonu dostopate do ostalih aplikacij, ki niso takoj vidne na zaslonu. In Cover deluje celo, ko ste mobitel že odklenili: samo potegnite z zgornjega desnega roba zaslona navzdol in pojavi se nekakšen nadomestek za sistemski multitasking. Slednje sicer ni tako uporabno, ni pa v napoto kar je kul.

Če bi moral izpostaviti en problem je to sledeče: ko ima določena aplikacija obvestilo za nas (nov email, nov twit …) se ob ikoni pojavi značka s števiko, ki nakazuje število obvestil, ki jih aplikacija ima. Medtem, ko je to vse lapo in prav ter uporabno pa je naslednji korak brca v temo. Pričakoval sem, da me bo ob potegu na ikono z obvestilom Cover odpeljal v aplikacijo, ta pa bo nato pokazala kaj je novega. Če imam obvestilo o novem emailu bi pričakoval, da se s potegom gmail ikone odpre ta email. Pa se ne. To je tudi edina stvar, ki jo lahko očitam Cover lockscreenu in še to je vprašanje kje tiči problem.

Cover je torej odlična altenativa za vaš lockscreen. Je uporaben, logičen in deluje. Če vas prej omenjena anpaka ne bo motila si morate Cover definitivno namestiti.

   en_generic_rgb_wo_45


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Cover, lockscreen ki je uporaben”

  1. Matej Stipanic Avatar
    Matej Stipanic

    Kako je pa kaj z baterijo? Kolega je zbrisu app po enmu dnevu ker mu je pozrlo celo baterijo na note3.

    1. Uroš Miklavčič Avatar

      Na mojem Nexusu 4 ni nobene opazne razlike.

Leave a Reply