Twitter in PNG prosojnost, dobrodošli v letu 1995

Nekomu izmed odgovornih pri Twitterju bi ta moment z veseljem pripeljal ene dve vzgojni okoli ušes. Čigava bistra ideja je bila, da opustijo podporo prosojnim PNG profilnim slikam, se sprašujem. Včasih je bilo nalaganje prosojnih PNGjev popolnoma samoumevno in posledično so, recimo, logotipi zgledali fantastično na vseh Twitter clientih z različini barvami uporabniških umesnikov. Pa se vse skupaj spremenile nekje tik pred prehodom v leto 2013. 

Ne bom raglabljal zakaj so prosojni PNGji “oh in sploh zakon”, želim le izpostaviti ta problem, ki se po mojem mnenju občutno premalo izpostavlja. Pri tem je zanimivo, da prosojni PNGji, naloženi pred spremembo, še vedno delujejo normalno, kar namiguje, da problem nastane med nalaganjem in pretvarjanjem na Twitterjem strežniku. Če bi moral staviti, bi svoj denar položil na Twitterjev urejevalnik profilne slike, ki se pojavi po tem, ko se slika naloži in nam omogoča obrezovanje naložene slike.

Zakaj se Twitter dela Francoza in zakaj se med uporabniki o tem ne govori več kot se pa ostaja skrivnost. Morda pa je zame, kot grafičnega oblikovalca, to večji trn v peti kot za slehernika.

Upam, da Twitter to zablodo popravi in nas iz leta 1995 vrne v tretje tisočletje.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply