Tek po zagorski dolini 2013

Po zadnjem rekreativnem teku, Povežimo soline, sem se končno spet odločil, da se udeležim enega izmed tekov. S kolegom sva se odločila, da se lotiva Teka po zagorski dolini, ker je pač zadeva lokalna in nama je trasa poznana. Z nekaj treninga bi bila nanj sorazmerno dobro pripravljena. Na kar nisva bila pripravljena pa je bil vročinski val.

Na štartnem mestu mi je že lepo teklo s čela pa se nisem premaknil niti za meter. Tam nehote človek pomisli, če bom sploh zmogel v tej vročini. Nato se sliši pok pištole in masa ljudi se začne premikati. V ušesa zataknem slušalke, poženem Endomondo (glej spodaj) in se poženem navzdol po štartni ravnini. Pridem do table za 1 km pa 2 km 3, 4 in še vedno tečem. Ni lahko, a še daleč od tega, da bi se pretirano naprezal. Počasi se iz nikjer pojavi oblak in takoj je tek lažji. Med potjo so točke z vodo, vmes pa ljudje samiiniciativno tekače škropijo kar z vrtnimi cevmi. Slava in čast jim, res.

Pri 8 km začutim utrujenost a sem predaleč, da bi popustil. Ko pridem v Zagorje do rondoja je pred menoj samo še kratka ravnina. Uspelo mi je, korak postane lažji in hitrost se poveča. Ljudje spodbujajo in že sem na cilju. Končal sem. Ura in petnajst minut – daleč od hitrega, a vseeno, uspel sem.

Organizacija teka je bila letos občutno boljša. Končno se je čas meril s čipi kar je pomenilo, da je bilo v finišu veliko manj zmede in gužve. Edino kar je bilo po mojem malce narobe so bile oznake kilometrov ob cesti. GPS mi je komulativno na koncu pokazal 10,62 km kar je v skladu z deklarirano razdaljo 10,5 km (GPS sem izklopil šele, ko sem v finišu še nekajkrat šel do vode in nazaj pa poiskal ženo, otroka in kolega in tako naprej). Vmesne oznake pa so bile gotovo nekoliko narobe postavljene (ko mi je javilo 1 km je bila tabla še cca. od 50 m do 100 m naprej). To je bilo na koncu še posebej očitno pri oznaki za 10 km, ki je bila postavljena v Zagorju ob rondoju, pred zadnjo ravnino, ki gotovo ni dolga 500 m. Ampak zaradi tega ni bil tek nič krajši in nič manj naporen, tako da ni tako pomembno.

Klikni na sliko za ogled celotnega teka:


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply