Tek 2014

Gibanje je tisto česar mi primankuje in kljub temu, da sem lani lepo začel z neko dokaj redno rekreacijo v obliki teka sem proti koncu leta popustil. Če se ozrem nazaj v leto 2013 lahko vseeno rečem, da sem uspel premakniti mojo leno rit in doseči vsaj nekaj nezanemarljivih rezultatov. Povezal sem soline, po razbeljenem asfaltu pri 38 °C tekel po Zagorski dolini, pretekel slabih 12 km na 10 km dolgem teku na Črni na Koroškem, našel meni najljubši tek do sedaj na Pohorju in pretekel dva kroga okoli Gradiškega jezera. Skratka, ni bilo slabo. Vmes sem nabiral kilometre po progah, ki sem jih naštudiral v domačem kraju.

Leto 2014 mora biti boljše. Zadalj sem si cilj, da opravim Štajersko Koroški pokal – to pomeni 7 od 20 razpisanih tekov. Ne bom se udeležil nobenega teka, ki je daljši od 10 kilometrov, ker je to zaenkrat dovolj. Moj načrt je, da ponovno vzpostavim nek redni ritem treniranja. Ne gre samo za pripravo na pokal, gre za dobro počutje in nabiranje energije saj sedeti pol dneva za računalnikom ni ravno recept za pozitivno energijo. Hušanje? Ja, ne bi bilo slabo zgubiti kakšno tono ali dve, a za to je potrebno začeti drugje – s prehrano, tek je tukaj za sprostitev.

Končno sem si tudi privoščil nov par tekaških čevljev. Lani sem vse od teka po Zagorski dolini tekel v strganih adidasovih copatih in čeprav je bila ideja o novih copatih mamljiva sem vztrajal s starimi. Pri teku me ni motilo in želel sem teči ne pa samo kupovati tekaško opremo (kar se hitro zgodi). Letos pa s starimi copati žal ne bo šlo več, dočakali so svoj konec in tako sem se danes vrnil iz trgovine z novim parom.

Tehnologija je seveda del mojega življenja in zato jo bom vpletel tudi v moje tekaške podvige. Kot do sedaj bom beležil statistiko s pomočjo mobitela in aplikacije Endomondo. Do sedaj mi aplikacija ni povzročala težav in s pomočjo nje sem dobil nekaj uporabnih informacij. Lepo je bilo gledati kako sem boljšal čase, ko sem prenehal teči na peto, na primer. Končno pa sem kupil tudi nov ramenski trak za moj mobitel.

   en_generic_rgb_wo_45 en_generic_rgb_wo_45 

Tukaj pa želim slišati tudi vaše  mnenje – ali uporabljate Endomondo oz. katero drugo aplikacijo za beleženje svoje špotrno rekreativne aktivnosti? Javite se v komentarjih s svojimi argumenti za vam ljubo aplikacijo. Brez težav zamenjam, če bom s tem kaj pridobil. Lahko pa mi težite tudi na twitterju.


Posted

in

by

Comments

One response to “Tek 2014”

  1. Izidor Pokrivač Avatar
    Izidor Pokrivač

    Pri teku uporabljam Endomondo vse od leta 2011!

Leave a Reply