Spotify v Sloveniji

Dobra novica! Če tole bereš v letu 2017 ti z veseljem sporočam, da zadeva še vedno deluje. Uživaj v poslušanju glasbe preko Spotifya.

image

Od sveta pozabljeni, tu na sončni strani Alp, bi radi kdaj pa kdaj izkusili tudi stvari v katerih uživajo le čez lužo ali pa drugje v inozemstvu. Tako je bilo z menoj in storitvijo Spotify. Kaj je Spotify ne bom razlagal, bom pa zaupal recept, kako pri nas priti vsaj do namizne aplikacije in si privoščiti nekaj glasbenih užitkov.

1. Korak

Odklikajte na spletno stran tunnelbear.com in si prenesite njihov VPN klient za katrokoli platformo že uporabljate. Ko ga naložite se registrirajte (ker verjetno še niste uporabnik). Po zaključeni registraciji se prijavite in pred seboj bi morali gledati nekaj takšnega (z levim knofom VPN poženete, z desnim izberete državo):

image

2. Korak

Oklikajte na Spotify.com in kliknite na Download Spotify. Medtem, ko se prenaša zadeva lahko na spletni strani opravite registracijo ali pa to opravite kasneje, ko boste imeli naložen predvajalnik, ki ga prenašate.

Za registracijo predlagam, da uporabite e-poštni naslov in ne Facebook logiranja, ker so določene neumnosti vmes (če se ne motim) in na koncu imate za uporabniško ime zaporedje nekih cifer (prikladno za pozabit).

Ko se registrirate in logirate v predvajalnik ste končali. Uživajte v glasbi.

image

3. Korak (finta v levo)

Kot ste morda opazili vam TunnelBear beleži promet. Na voljo imate 500 MB brezplačnih prenosov (dodaten gigabajt si zaslužite, če pridno čivknete malo brezplačnega PRja), nato pa boste morali izvleči denarnico. Brez skrbi. Sedaj, ko imate vse urejeno in se glasba predvaja lahko TunnelBear mirno izklopite in Spotify bo deloval normalno naprej. Če vam morda vseeno potarna, da niste v deželi svobodnih in domu pogumnih samo ponovno poženite TunnelBear, vklopite zadevo in ponovno poženite Spotify. Ta-da!

Zaključek

Če boste želeli Spotify poganjati na mobilnih napravah boste imeli nov kup problemov. Aplikacijo za Android naprave sicer dobite direktno na Spotify.com, vsi iOS uporabniki pa boste potrebovali ameriški iTunes račun. Googlajte. Večji problem se bo pojavil teden dni kasneje, ko vam mobilna aplikacija ne bo več predvajala glasbe. Spotify ima namreč v ta namen naročnino za katero želi $10 mesečno, en teden pa vam šenka samo zato, da vas zrajca. Sam se še nisem poglabljal v to, vendar pa vem, da so težave, ker imajo naštudirano in jim naše Vise in MasterCardi ne dišijo najbolje. Isto velja za PayPal. Če se bo kdo poglobil naj se javi v komentarjih. Zaenkrat mi namizna aplikacija zadostuje, reklame pa mi vseeno že začenjajo najedati.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply