NuForce NE-700M

Spomnim se, kako sem pred leti poleg svojega prvega Sonyevega Discmana (Sony D-191) dobil par (v mojem spominu) super slušalk – Sony MDR-E805 (danes bi bil verjetno razočaran). Lepo sem skrbel zanje in vse do danes do njih gojim nostaligična čustva. Na žalost sem jih že pred leti uničil na zelo okruten način – prišle so pod nogo stola in jaz sem se vsedel … *krc* … še danes mi v ušesih odmeva ta usoden zvok. Vse slušalke, ki sem si jih lastil od takrat name niso naredile bistvenega vtisa. Pred kratkim pa sem kupil slušalke NuForce NE-700M in po nekaj dnevih testiranja sem prišel do ugotovitev, ki jih boste lahko prebrali v nadaljevanju.

V paketu

Škatla v kateri pridejo slušalke ni nič posebnega, v njej pa boste poleg samih slušalk našli še obvezn šop papirja, mehak mošnjiček in 10 dodatnih čepkov. Čepki pridejo v treh velikostih, mali, srednji in troll-sized – resno, komu to paše v ušesa? Vsake velikosti sta tako po dva para (2 na slušalkah in 10 priloženih). To je tudi to, precej špartansko.

Izdelava

NE-700M so izdelane iz titana kar pomeni, da bi verjetno preživele usodno srečanje s stolom, ki je pokopal moje MDR-E805. Ne samo to, verjetno bi preživele še kaj hujšega, a zaradi ljubezni do mojega finančnega stanja tega nisem testiral. Kabel je oblečen v silikonu podobno gumo kar je super, ker se mi je že zgodilo, da je kabel na nekih Skullcandy slušakah, ki je bil ovit v prosojno gumo, postal s časoma tako trd, da je bila uporaba sila neprijetna. Kabel, ki pride od konektorja do razcepa je debelejši kot vsak od kablov, ki gre od razcepa do posamezne slušalke. Verjetno je to zaradi vgrajenega mikrofona in posledično dodatne žice. Razcep je dodatno ojačan s titanom in plastiko. Mikrofon, ki je na kablu leve slušalke, se nahaja v plastičnem ohišju in ima en sam gumb, ki fino rožja in daje cenen občutek. Z gumbom sprejemamo oz. prekinjamo klice, izmenično nadzorujemo play/pause in z daljšim pritiskom sprožamo Google Now oz. Siri, ko imamo slušalke priklopljene na Android mobitel oz. iNapravo.

Uporaba

OK, te slušalke so ogromne in zaradi titana tudi kar lepo težke v primerjavi s plasičnimi alternativami. Medtem, ko teža ni problematična pa sama oblika ni za vsakogar. Zaradi ostrih robov in relativno velike dimenzije bodo tistim z manjšimi ušesi povzročale težave. Sam sem ravno na meji, ko so še sprejemljivo udobne. Kmalu po prejemu slušalk sem naročil še par čepkov iz spominske pene, ker so priloženi čepki med slabšimi. Spremljajte blog za nadaljevanje zgodbe z novimi čepki, ko jih prejmem.

Slušalke imajo priložene priročno sponko s katero lahko pripnete mikrofon bližje k obrazu. Na srečo je sponka snemljiva in tako ni v napoto, če je ne rabite. Zelo pohvalno je tudi, da so poleg napisov katera slušalka je leva in katera je desna dodali še rdeč obroček na desno slušalko. To sicer v primeru NE-700M ni tako pomembno, ker je na levi slušalki mikrofon; se pa izkaže dobrodošlo pri modelu NE-700X, ki mikrofona nima.

Mikrofon je nadvse priročen za prejemanje klicev in načeloma dobro opravi svoje delo. Super je, ker mi sedaj ni potrebno več vleči mobitela iz žepa, da bi se oglasil.

Konektor, ki je v obliki črke L je dobro izdelan in pozlačn (kolikor to že pripomore). Nisem se še odločil ali je boljši raven ali L priključek, a verjetno bo držalo, če rečem, da ima vsak svoje mesto. Pri namizni uporabi in na kakšnem prenosniku ter tablici je bolj priročen, nedtem ko na telefonu ni ravno priročen (zaradi žepov).

Za uporabo mikrofona na namiznem računalniku boste po vsej verjetnosti potrebovali razdelilnik, ki bo ločil mikrofon od slušalk. Tak kabel bi NuForce lahko priložil že v paketu tako, da jim to štejem v minus.

Zvok

Čeprav zase nikakor ne morem trditi, da sem audiofil in vsekakor nimam posluha (razen po zadostni količini pijače) pa moram reči, da so se slušalke odlično odrezale. Basi na srečo niso premočni in lepo dopolnjujejo srednje in visoke tone. Če si želite slušalke z močnim basom raje kupite kakšne precenjene Skullcandy, Beats ali podobne, boste bolj zadovoljni.

Kolikor mi je čas dopuščal sem testiral razne vire in zvrsti glasbe. Ugotovil sem, da ima Spotify free streaming porazno kakovost in odkril užitek posnetkov brez kompresije. Resnično se po nekaj časa uporabe opazi veliko razlik oz. začneš slišati nove zvoke, ki so bili prej zadušeni (pred tem sem uporabljaj Razer Moray). 

Ker moje znanje tukaj naleti na slepo ulico vam bom morda lahko kaj več povedal v prihodnosti zato spremljajte moj blog še naprej. 

Končna ocena

V eni povedi so Nuforce NE-700M odlične slušalke, ki pa bi lahko imele malo bolj ergonomsko obliko. Vsekakor jih brez težav priporočam, če iščete nov par slušalk in nimate majhnih ušes. Za šport in podobno bodo sicer nekoliko manj uporabne zato morda za tisto poiščite kakšen bolj namenski par slušalk (pogooglajte za Jaybird Bluebuds). Za vse ostalo pa so odlična izbira. 

Še en prijateljski nasvet, če ste se sedaj odločili, da jih boste kupili: prijatelji Poljaki jih imajo tenutno najceneje.

Če imate kakšno vprašanje se oglasite v komentarjih ali mi zatežite na twitterju, kjer sem @uros_m.


Posted

in

by

Comments

One response to “NuForce NE-700M”

  1. […] sem pred dnevi objavil moj test slušalk NuForce ME-700M sem potarnal, da so nekoliko neudobne in da so čepki srednja žalost. Omenil sem tudi, da sem že […]

Leave a Reply