MetalDays 2016

Nekaj časa nazaj sem objavil, da se letos odpravljam na festival MetalDays. Festival je prišal in minil in jaz sem v času, ko sem bil tam neizmirno užival. Dolgo preden sem se odpravil v Tolmin sem razmišljal, kaj naj nesem s seboj, kako naj kakšno tehnološko igračo integriram v to doživetje in tako naprej. Naposled sem se odločil, da s seboj ne bom nosil nešteto igrač, ampak bom šel tja zgolj uživati. Pa sem se zmotil …

Kljub vsemu je z menoj, poleg mojega Nexusa 6P, potovala tudi Sony Xperia Z5 Compact, ki sem jo imel že kar nekaj časa na posoji. Sony Mobile Slovenija oz. njihova PR agencija mi jo je zaupala za nekaj časa in telefon mi je prišel prav v kar nekaj neljubih situacijah, ko sem ostal brez baterije na svojem Nexsusu oz. ko sem potreboval še en telefon iz tega ali onega razloga.

Na festivalu pa se mi je med posedanjem v Soči (tipičen prizor na MetalDays je namreč zložljiv stol sredi Soče in tak ali drugačen metalhead s pločevinko piva v roki) me je prešinilo, da imam v predalu v avtomobilu še vedno Xperio. Naslednji dan sem napolnil baterijo in jo odnesel s seboj v Sočo (vodotesnost telefona je bila pri tem ključni faktor). Tam je v nekaj kratkih urah nastalo dovolj posnetkov, da sem jih lahko združil z večernimi koncertniim posnetki, ki mi jih je posodil moj partner in crime, Andrej (ki ima tudi Xperio Z5 Compact, mimogrede) in nastal je super filmček, ki si ga lahko ogledate zgoraj.

Kljub vsemu, torej, nisem mogel iz svoje kože in sem se v Tolminu poigral s tehnologijo. Žal mi je, da mi, teslu, ni potegnilo prej, da bi lahko z Xperio posnel še več posnetkov in tako še bolje orisal dogajanje v Tolminu. A za takšne stvari mi vedno ostane naslenje leto, ko se vrnem na MetalDays 2017. Takrat morda celo za cel teden.

Če si bil/-a tam ali pa greš tja naslednje leto mi povej na twitterju, kjer sem @uros_m.


Posted

in

,

by