Kako je naslov temu filmu?

Otroštvo. Gledam nek film kjer skoraj ves čas zremo vmesne scene kako gradijo rampo iz lesa preko katere naj bi nek tip (dirkač?) s super hudim avtom preskočil sotesko oz. nekaj podobnega. Ta tip prej omenjen avto prevaža s tovornjakom, a ga bad guyi lovijo (če me spomin ne vara) in na koncu mora avto spraviti s tovornjaka (velika zadeva, šleper) in pot nadaljevati samo z njem. Avto je rdeče barve (po spominu) in če se prav spomnim ima tisti dve klišejski drikalni špuri v beli barvi vzdolž pokrova motorja, čez streho in naprej. Plot line se mi je zgubil od otroštva do danes. Vem samo, da rampa še ni v popolnosti zgrajena, ko tip pridirka do tja in jo uporabi za pobeg(?). Rampa je značilna, saj ima zgradbo, ki omogoča t.i. barrel roll (avto naredi preval okoli vzdolžne osi – sodček) – en del rampe je proti koncu višji kot drugi.

Slovenski prevod naslova mi je ostal v spominu kot “Hiter kot strela”, a po Googlanju sem ugotovil, da je to še en dosežek slovenskih prevajalcev, ki tekom prevoda naslov filma tako spremenijo, da zgubi popolnoma vso povezavo z izvirnikom.

Skratka – prosim vas, da mi pomagate s predlogi. Verjamem, da mi bo film, če nam ga uspe najti, totalno bede, ker sem ga kot otrok dojemal popolnoma drugače. Se pa najditelju pravega naslova oddolžim z dostavo šestaka piva višje kakovosti na dom.

EDIT: Še to – film bi umestil v pozna osemdeseta, še raje pa zgodnja devetdeseta leta.

Izločeni kandidati

James Bond, The Man with the Golden Gun
Smokey and the Bandit
Dukes of Hazard
Miami Vice
Starsky and Hutch

Ko smo ravno pri filmih. Have a popcorn … song:


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply