iPad mini, mesec dni pozneje

 

image

 

Ko sem prodal svoj iPad 2 pred natančno mesecem dni in nato nekaj minut kasneje že odkorakal iz trgovine z novim iPadom mini se mi niti sanjalo ni, kako dobra poteza bo to.

Pisanje na iPadu mini je super. Tako super, da sem prvo verzijo tega zapisa napisal nanj, shranil osnutek, ta pa je splaval v oblak. Dobesedno, *puf* in ni ga bilo več. Tumblr app za iPad je zatajil (note to self: nikoli več). Ampak pisati je vseeno super. Veliko lažje kot na velikem iPadu (kljub deljeni tipkovnici).

Branje e-knjig je na malem iPadu užitek. To je nekaj v kar na večjem iPadu nikoli nisem mogel privaditi. Rad berem v postelji in iPad 2 hitro postane prevelin in pretežek. To malo stvar pa lahko držim v eni roki brez kakršnihkoli težav in je po vrhu vsega še izredno lahek.

Tudi če gledam bolj splošno opažam, da je uporaba iPada ponovno postala aktualna. Prejšnji je zadnje tedne pred menjavo intenzivno nabiral prah. Nisem čutil potrebe niti interesa, raje sem pograbil mobilnik. Sedaj pa zaradi priročnosti spet raje posežem po tablici.

Sedenje na vrtu in brskanje po spletu, tvitanje in branje je na malem iPadu vsaj zame neverjetno boljše. Vsakemu, ki se odloča za nakup tablice bi ta trenutek priporočal bodisi iPad mini bodisi Nexus 7. Resnično ni potrebe po večji napravi za pregledovanje vsebin in lahko delo.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply