Google, združi moje račune

image

vir: www.google.com

Vsake toliko časa naletim na kakšno nevšečnost pri uporabi svojih Google računov. Ključnega pomena tu je uporaba množine; več računov – imam navaden Google račun, ki izhaja še iz samih začetkov Gmaila ter dva maila, ki sta na lastni domeni (Google apps for business). Imam še tretji Google apps račun na drugi domeni, ki sem ga dobil za opravljanje drugih poslov.

Skratka, vse skupaj imam štiri Google račune –  od tega sta dva zasebna ter dva poslovna. Poslovna nista problematična, bi pa zelo rad združil oba zasebna. Tu ne gre za to, da bi prenesel podatke z enega na drugega in potem uporabljal le tistega kjer so vsi podatki. Veliko raje bi videl, da ostaneta oba aktivna, le da se določeni podatki med njima delijo. 

Kontakti so odličen primer tega. Dobro bi bilo, da imam na obeh računih (morda celo še na enem od poslovnih) iste kontakte. Se pravi, da si jih med seboj delijo. Tehnično zadeva sploh ni težavna, saj takšna sinhronizacija že obstaja na poštnih odjemalcih in pametnih telefonih. Protokol torej obstaja, implementacija je popolnoma mogoča – le izvedba je potrebna.

Drug takšen primer je Google+ in vezan nanj tudi Hangouts. Oba računa bi rad uporabljal enako, ne glede na to s katerim se logiram. Rad bi opcijo, da za določen Google+ račun ustvarim alias in tako povežem dva Google+ računa.

Še najbolje zveni možnost nadzorne plošče kjer bi verificiral dva računa in nato samo označil katere stvari želiš, da si računa delita: pošto, kontakte, Google+ (+Hangouts), YouTube račun, dokumente, slike in tako naprej.

Nekje sem zasledil, da Google sicer intenzivno išče rešitev saj se zaposleni pri njih dnevno soočajo z istimi težavami, ker imajo skoradja vsi vsaj dva Google računa (zasebnega in službenega + testni računi).

Upam, da se kmalu kaj premakne.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply