Diplomsko delo

Datum, ki ga verjetno zlepa ne bom pozabil je 16. junij 2014, ko sem končno zaslišal besede: “Od danes naprej vam pripada naziv diplomant grafičnih komunikacij.” To je dan, ko sem uspešno zagovarjal diplomsko delo in zaključil dodiplomski študij Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti.

Ker naša fakulteta žal še nima možnosti objave diplomskega dela na spletu, sem se odločil, da vam svoje diplomsko delo ponudim kar tukaj, na svoji spletni strani. S spodnje povezave si lahko prenesete PDF datoteko mojega diplomskega dela z naslovom: HTML5, CSS3 in JavaScript kot alternativa Flash tehnologiji za potrebe spletnega oglaševanja. Sedaj tudi veste zakaj imam zadržke pred razlaganjem naslova mojega diplomskega dela. Ko namreč povem naslov nič hudega slutečemu človeku me vsi vedno pogledajo s tistim prvinskim strahom v očeh, ki govori: “O moj bog, zakaj sem sploh vprašal?”

Skratka, v mojem diplomskem delu sem malo raziskoval, če lahko Adobe Edge Animate nadomesti Flash animacije za bannerje na spletnih straneh. Vem, da so bannerji nadležni, a so nujno zlo, ki ohranaja vsebine na spletu brezplačne. Long story short je, da je možno z Edge Animate delati super animacije in jih tudi vključiti v spletne strani, a nam manjka avtomatiziran sistem objavljanja kar je še zadnja prepreka, ki stoji na poti uporabe Edge animacij v realnih situacijah. Ta prepreka je majhna in se jo da premostiti, če se le pokaže malo volje.

Skratka, če vas zanima še več si preberite moje diplomsko delo. Marsikje se nisem spuščal v podrobnosti zato me lahko vedno vprašate v komentarjih ali pa mi zatežite na Twitterju kjer sem @uros_m.

1404344614_647716-pdf Prenesi diplomsko delo.

Mimogrede, če bi se kdo rad poigral z izvornimi datotekami si jih lahko prenesete tukaj.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply