Android in Nexus 4

image

Zadnjih nekaj dni imam možnost rokovati z Googlovim LG Nexus 4. Nisem se še odločil ali je prevelik ali ravno prav velik. Fizične mere so nekako dovolj za mojo šapo. Zaslon morda že meji na tisto prelomno točko, ko je vsega preveč. Si ne predstavljam, da bi rokoval z monstumom Galaxy S4 pa niti nočem. Pa pustimo to. Kar se strojne opreme tiče je Nexus 4 popolnoma spodoben in moderen mobilnik, ki bi si morda zaslužil le nekoliko boljši senzor za zajem slik, a se da preživeti. Aja, kje je LTE, Google? Kje?

Android (4.2.2 v času pisanja) pa ima svoje pluse in minuse:

Pogrešam notification seznam, kot ga ima iOS v lockscreenu. Ne sprejmem polovičnih rešitv, ki jih ponuja PlayStore – to je stvar, ki mora delovati “iz škatle”. Vem, da lahko potegnem od vrha zaslona in pridem do točno tega ampak nočem dodatnega koraka, da pridem do tega. Rabim informacije. Takoj.

Črnina v UI mi tudi ni prinesla večjih količin navdušenja (emoti ploskajo z ritkami, po mojem). Že res, da morda prihraniš kakšen odstotek baterije, a je enostavno preveč mračen, nepregleden in nekonsistenten. Nova oblikovna smer, ki jo narekuje Google Now je tisto pravo. Gledam tebe, Key Lime Pie.

Twitter. O moj bog – a razvijalci tekmujejo, kdo bo naredil grši UI? Podčrteni URLji in hashtagi. Resno?

5 home screenov je premalo – daj mi opcijo, da sam zberem koliko jih rabim.

Lockscreen obroč je super. Kje pa obesim aplikacije nanj? Hočem, hočem, hočem, če ne bom cepetal kot petletnik in se metal po tleh.

Opevani SwiftKey je beden. Resno – zakaj ne morem zamenjati zvoka na tipkovnici? Čist brezveze. Uninstall.

Lockscreen widgeti in homescreen widgeti FTW!

Podpora in izvedba Googlovih servisov je za prste polizat. No shit, ane?

Skratka, Key Lime Pie naj ima UI v stilu Google Now, podpira naj lockscreen notification seznam direktno in me imajo.

Pa en naj se spodstopi in spiše TweetBot ekvivalent za Android. Zrišem dizajn za marija geld.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply