Android aplikacije, december 2013

Ko stopam v tretje četrtletje odkar sem zamenjal iOS za Android ugotovljam, da sem končno vzpostavil nek stabilen delokrog, ki mi ga, seveda, omogočajo aplikacije na mojem Nexusu 4. Katere, zakaj in kako pa v nadaljevanju (v seznamu so samo aplikacije, ki so mi najbolj pri srcu).

 Textra SMS

Nexus 4 ima neko neumno težnjo po tem, da slike v MMS sporočilih, ki jih pošljem neracionalno grozno popači (kolikor sem uspel ugotoviti je to posledica premočne kompresije in skrajno pomanjšane slike). Na srečo je tu Textra SMS, ki nadomesti privzeto aplikacijo za SMS/MMS sporočanje (po novem Hangouts). Razvoj je bliskovit in nove funkcionalnosti kar dežujejo z vsako posodobitvijo.

Med najbolj uporabnimi funkcionalnostmi je možnost pošiljanja kontaktnih informacij iz imenika, dodjanja GIF animacij in emoticonov, spreminjanje barv pogovornih oblačkov, temen in svetel uporabniški vmsnik in tako naprej.

en_generic_rgb_wo_45

[threedots]

 Copy

OK, vem da je tam zunaj že neskončno ponudnikov, ki vas mamijo z brezplačnimi gigabajti prostora na njihovem oblaku ampak Copy je malce drugačen. Takoj vam ponudi 15 GB in potem 5 GB za vsak “referral”. Najbolj kul pa je t.i. “fair storage”, ki vam omogoča, da datoteke, ki jih delite z drugimi uporabniki zasedajo samo toliko kot dejansko zasedajo. Če si 1 GB veliko datoteko deli 5 ljudi bo vsak le ob 200 MB prostora. Na DropBoxu, recimo, bi bil vsak ob cel gigabajt.

Sam imam nastavljeno, da mi na Wi-Fi povezavi telefon avtomatsko prenaša fotografije na Copy, tam pa imam mapo v skupni rabi z mojo ženo. Uporabno in praktično. Pa še nikoli več me ne skrbi, da bi izgobil kakšno fotografijo.

en_generic_rgb_wo_45

[threedots]

 Pocket Casts

Če kolikor toliko resno poslušate podcate vam Pocket Casts ne uide. Aplikacija je plačljiva in je vredna vsakega centa. Prijazen uporabniški vmesnik, možnost sinhronizacije med iOS in Android napravami (aplikacija je na voljo za obe platformi), iskanje podcastov, temen in svetel uporabniški vmesnik, obveščanje o novih podcastih in še bi lahko našteval – vse to je tisto kar me je prepričalo, da je Pocket Cast najboljši podcast odjemalec.

en_generic_rgb_wo_45

[threedots]

 Google Keep

Da najprej razčistimo: aplikacije za produktivnost so bullshit in vedno bodo. Google Keep sicer pade v to kategorijo, a zaradi svoje preprostosti resnično ni v napoto, tako kot sorodne aplikacije. Google Keep postane resnično uporaben šele v navezi s svojo sestrsko Chrome desktop aplikacijo, ki omogoči normalno rabo tudi na osebnem računalniku. Za kaj točno jo uporabljam? Tu in tam mi pride prav, da si kaj zapišem in za to je Google Keep ravno dovolj. Manjka le možost deljenja seznamov z drugimi uporabniki.

Keep ponuja slikovne, glasovne in tekstovne zapiske. Pri tekstovnih imamo možnost izdelave seznama, ki ga lahko “pokljukamo”. Vsak zapisek lahko obarvamo v eno od osmih barv in mu nastavimo še opominek, ki temelji bodisi na lokaciji ali času. In to je to.

en_generic_rgb_wo_45

[threedots]

To so aplikacije, ki so zadnje čase najbolj v uporabi – seveda pa uporabljam tudi ostale kot so Twitter, Instagram, Facebook, Vine, Hangouts, Kindle, Adobe Acrobat, Endomondo, Flipboard in druge, a na njih ni nič posebnega.


Posted

in

by

Comments

One response to “Android aplikacije, december 2013”

  1. […] V mojem zadnjem poskusu sem končno našel optimalen način v obliki aplikacije Pocket Casts. O sami aplikaciji sem že pisal, zato se tu v podrobnosti ne bom […]

Leave a Reply