8 bitna glasba

Že nekaj časa sem se poigraval z idejo, da bi se preizkusil v izdelovanju 8 bitne glasbe. Če ne veste kaj je to ste se bodisi rodili sila pozno bodisi ste pozabili na stare računalniške igre s tistim značilnim zvokom. Da vam osvežim spomin si predvajate spodnjo glasbo:

Gre za moj prvi poskus v skladanju 8 bitne glasbe, ki je nastala na podlagi tega vodiča v programu FamiTracker. Zanimivo je, kako preprosto je vse skupaj, ko se enkrat poglobite v samo stvar. Ni vam potrebno imeti naprednih znanj, seveda pa vam bo koristila osnovna glasbena izobrazba. Vendar lahko poskusite tudi, če nimate popolnoma nobenega glasbenega znanja in/ali posluha. Tako kot jaz, na primer.

Osnovna ideja je, da naredim en resen 8 biten komad nakar bom ugotavljal kaj in kako naprej. Vsekakor se nimam namena podati v glasbene vode ampak to počnem zgolj za lastno veselje v iskanju novih znanj – nikoli ne veš kdaj ti stvari pridejo prav. Mogoče mi celo uspe narediti kakšno preprosto glasbeno podlago za Apgrejd.

Mojo prvo preprosto glasbo si lahko prenesete tukaj v obliki wav datoteke ali pa si prenesete kar izvorno FamiTrackerjevo datoteko in se še sami malo poigrate.

Če ima kdo kakršenkoli nasvet, idejo, kritiko ali pohvalo me najdete na Twitterju kjer sem @uros_m.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply