YouTube: vklopi Material Design in Dark Mode

Pri YouTubu že nekaj časa testirajo novo podobo svoje spletne različice in od danes naprej je na voljo vsakemu, ki si želi vklopiti novo podobo, ki temelji na Googlovem oblikovalskem jeziku, imenovanem Material Design. Poleg nekoliko drugačnega izgleda, ki daje nekoliko več poudarka na preglednost in enostanvost vmensika, je po novem na voljo tudi t.i. Dark Mode, ki ozadje strani pretvori v skorajda črno barvo in je veliko bolj primeren za gledanje vide vsebin, kot belo ozadje. Prenovljene so tudi strani kanalov, ki imajo po novem nekoliko lepše razporejene videe in glavo strani, ki se po novem razteza po celotni širini okna brskalnika.

Preden ti zaupam, kako prideš do nove podobe pa samo opozorilo: lahko se zgodi, da po prvem koraku ne boš videl nobene opazne spremembe na YouTubu. Zakaj točno se podoba ne spremeni še nisem ugotovil, a bom dodal rešitev v ta zapis, ko jo najdem.

Kako torej prideš do nove podobe? Odklikaj na youtube.com/new in klikni na moder gumb na katerem piše “Try it now(v kolikor imaš slovenski vmesnik, klikni na ekvivalent tega gumba).

V naslednjem koraku se znajdeš nazj na YouTubu, ki bi moral sedaj zgledati nekako takole:

Dark Mode se nahaja v meniju, ki se skriva pod tvojo YouTube profilno sliko. Klikni na vrstico, kjer piše Dark Theme: Off.

Pojavilo se bo malo okno v katerem lahko klikneš na drsnik, kjer piše ACTIVATE DARK THEME. Vklopilo se bo temno ozadje strani.

To je v grobem to – tako bo naposled zgledal YouTube za vse uporabnike. V kolikor želiš novo podobo uporabljati tudi ti pa imaš sedaj navodila, kako priti do nje. Seveda lahko vedno izklopiš novo podobo, če ti ta ne odgovarja in vsaj za nekaj časa še uživaš v stari podobi. Zadevo izklopiš v meniju, ki se skriva pod profilno sliko (poišči zadnji gumb na katerem piše Restore classic YouTube).


Posted

in

,

by