Vsi blogerji na enem mestu

Peter Filec je na svojem blogu objavil prenovljen seznam slovenskih blogerjev. Seznam vsebuje približno 400 blogov oz. blogerjev, ki pišejo o zelo širokem naboru tem. Peter je pri tem poskrbel, da je število kategorij kar se da omejil, kar je smisleno, ker bi lahko na koncu prišel do toliko kategorij, kot je tudi blogov. Več o metodologiji, o zakaj, kdaj in kako ter drugih mislih, ki so se Petru utrnile ob ustvarjanju seznama pa si lahko prebereš v njegovem zapisu, ki spremlja prenovljeni seznam.

Takšni seznami so zelo dobrodošli in lepo pokažejo, da je blogerska scena, vsaj v Sloveniji, še kako živa. Podoben poskus sem naredil tudi sam s skupino Slovenski blogerji in blogerke na Facebooku. Njen namen je, da se blogerji spet nekoliko bolj tesno povežemo, izmenjamo kakšno menjnje, odogovrimo na kakšno vprašanje in skupaj ugotvaljamo radosti in pasti bloganja.

Morda tudi tebe zanima, kako začeti blog ali pa kako to zgleda in Petrov seznam je, po mojem mnenju, odličen vir za ustvarjanje začetne predstave o tem, kaj blog je in na kakšen način se tega lahko lotiš. Prav tako se tam lepo vidi, kako širok spekter tem obstaja v svetu bloganja, zato se bo gotovo našla tudi tema zate. Če bi ti lahko dal eno popotnico za pisanje bloga pa je to sledeče: piši in ustvarjaj predvsem zase in ne obupaj. Bloganje je tek na dolge proge in ustvarjanje kakoavostnih vsebin ni enostavno. Z malo vztrajnosti in truda pa se bo tudi to poplačalo.