Vlog #025: Prva neumnost v letu 2019

Pred tremi leti smo skupaj z Andrejem in Jožkom prvič skupaj skočili v slovensko morje na prvi dan v novem letu (Jožko ima s tem nekaj več solo kilometrine). Leto kasneje se stvari niso najbolje izšle in tako smo se odločili, da leto za tem skočimo v morje drugje in v lastni režiji, da se izognemo gneči. Žal nam jo je zgodlo vreme in tako se je naš načrt zamaknil za eno leto.

To nas privede do prvega dneva v letu 2019, ko smo končno spet skupaj skočili v morje. Odpravili smo se v Izolo, na pomol na plaži San Simon. Vreme je bilo idealno in voda, kot vedno, primerno mrzla. Priložnost sem izkoristil tudi za to, da sem ponovno posnel epizodo osebneg vloga, ki si ga lahko ogledaš spodaj.

Pod črto je skok uspel. Brez mase ljudi, brez fanfar in brez pompa. V miru in v družbi najboljših prijateljev. Sreča je hotela, da je bil prisoten tudi domorodec, ki bo lahko predal zgodbo o norih prebivalcih iz notranjosti države drugim domačinom in morda se naš podvig naslednje leto ponovi v večjem številu. Gotovo povabimo druge prijatelje in tako v večjem številu skočimo v novo leto in hladno morje. Kdo ve …

Bi pa na tem mestu opozoril, da smo skočili na lastno odgovornost in vsakdo, ki namreva posnemati naš skok naj ima to v mislih. Prav tako imej v mislih, da smo se na skok pripravljali s kombinacijo savne in čebra prilično mrzle vode. Prav tako veljajo standardna opozorila glede skakanja v vodo: vedno preveri globino vode, preden vzameš zalet s pomola in poletiš proti slanici. Skratka, po pameti.

Mi bomo tradicijo nadaljevali in skok ponovili 1. januarja 2020 ob 12. uri na pomolu ob toboganu na plaži San Simon. Se vidimo?


Posted

in

,

by