Test stola UVI Gamer

Začenjalo se je poletje, ko so mi s portala eigre.si poslali na test pisarniški stol UVI Gamer Chair. Če pogledaš na koledar ti bo jasno, da tale test objavljam precej pozno, ane? No, kljub temu sem naposled le našel čas, da sestavim stol in po nekaj mesecih rabe so spodaj zapisane moje izkušnje.

Samo sestavljanje mi je vzelo precej več časa, kot sem pričakoval. Temu je kljubovalo predvsem dejstvo, da sem se sestavljanja lotil povsem sam. V kolikor bi imel dodaten par rok, bi verjetno stol sestavil v kakšnih 20 minutah, a sem na koncu porabil dvakrat toliko. Ne gre za to, da je sestavljanje kompleksno, le nekoliko nerodno je držati v rokah posamezne dele in hkrati poskušati ujeti vijak v vijačnico. Kakorkoli že, po 40 minutah sem se končno lahko prvič vsedel in začel praizkušati razne ročice.

UVI Gamer je, kot že ime narekuje, namenjen igralcem iger, a se bo povsem lepo znašel v katerikoli pisarni, kjer je potrebno veliko časa sedeti za računalnikom. Kar me je najprej presenetilo pri tem stolu, poleg zelo spodobne kakovoti izdelave, je bila njegova velikost. Ne samo, da je stol širok in udoben z dodatnimi oporami za ledveni in vratni del (ki so, mimogrede, odstranljive) – sam stol je, tudi v najnižji nastavitvi, razmeroma visok. To pomeni, da boste tisti, ki ste nekoliko nižje rasti (sam merim 178 cm v višino in je zame na najnižji nastavitvi ravno prav visok) morda raje posegli po kakšnem manjšem modelu. Ali pa si umislite dodatno stojalo za vaša stopala.

Kot sem že omenil je kakovost izdelave zelo spodobna – podnožje je kovinsko, kar je pri tej ceni za pričakovati. Kolesa bi lahko bila gumirana, a so priložena zolj plastična, kar je nekoliko nerodno, a ne vpliva bistveno na samo rabo. Tu bi pohvalil še dejstvo, da je na vseh vijakih t.i. “threadlocker” oz. modra snov, ki preprečuje vijakom, da se enostavno zrahljajo. To bi moralo pomagati pri dolgotrajni uporabi. Stol je oblečen v sintetično usnje in je dovolj oblazinjen, da ponuja več kot dovolj udobja. Vrsta oblazinjenja pa ima še eno prednost: čiščenje. Ker je površina nevpojna, ji kakšna polita pijača in druga nesnaga ne bosta prišli do živega – poskrbi le, da čim prej obrišeš umazano površino.

Tisto, v čemer ta stol iztopa je gotovo prilagodljivost. Višina je, kakopak, nastavljiva. Stol ima možnost zibanja nazaj (trdota zibanja je nastavljiva z vijakom na spodnji strani) in se lahko v poljubni poziciji tudi zaklene s pomočjo leve ročice pod stolom. Poleg tega stol ponuja spreminjanje naklona naslonjala, ki se podre skoraj do 180°. Tako ekstremnega nagiba gotovo ne potrebuješ, a je dobro vedeti, da lahko na stolu po potrebi oddremaš kakšno kitico ali dve. Tudi ob ekstremnem naklonu nisem dobil občutka, da bi stol postal nestabilen in bi se lahko prekucnil nazaj. Nastavljivost stola pa se tukaj še ne konča. Poleg prej omenjenih odstranljivih blazin za podporo ledvenega dela in vratu, lahko prilagajaš tudi naslonjali za roki. Naslonjali omogočata vrtenje v levo in desno, premik nazaj in naprej ter prilagajanje višine. Vse to pomeni, da boš stol gotovo lahko povsem prilagodil svoji postavi, ne glede na vse. Slednje je zelo pomemebno, saj stolom običajno ne posvečamo ravno dovolj pozornosti, čeprav najbolj vplivajo na naše zdravje ob dolgotrajnem sedenju za računalnikom ali kjerkoli drugje. Ergonomija delovnega mesta se neprimerno izboljša, če imaš stol, ki si ga lahko prilagodiš za maksimalno udobje. Trenutni stol, ki ga imam, je namreč sila slab v tem pogledu, zato je tale stol kot naročen. Dasiravno nisem tako star pa kljub temu nisem več najstnik in je skrb za lastno telo postala zelo pomemben dejavnik.

Takole pod črto težko zapišem karkoli zares motečega na tem stolu. Bi pa ob tem, zavoljo transparentnosti, rad omenil, da smo mi zastopniki ta stol podarili in bo ostal v moji lasti. Kljub temu z vso gotovostjo lahko trdim, da je ta stol vreden svojega denarja. Če te zanima nakup odklikaj na Buy this uvichair.com.