Ena od novih front, kjer tehnološka podjetja bijejo boj za primat so pametne ure. Medtem, ko menim, da imajo pametne ure svoje mesto pa sem tudi iz lastnih izkušenj z LGjevo G Watch R prišel do zaključka, da imajo vsi trenutni modeli pametnih ur takšno ali drugačno temeljno napako, ki jih naredi zgolj pogojno uporabne. Če je že vse dokaj OK pa vsaj baterija gotovo ne bo držala več kot dva dneva.

Zato sem pred kratkim, na podlagi tvita, ki ga je objavil Lenart Kučič, sklenil, da na svoje zapestje morda spet pritrdim klasično uro. Pred leti sem stalno nosil Casio Edifice EFA-119, ki sedaj pridno nabira prah. Baterija je umrla, ohišje pa nosi številne znake rabe (beri: praske). To je bil pravi trenutek, da razmislim o nakupu nove ure. Kar nekaj časa sem porabil, da sem dobil občutek o tem, kaj si želim nositi na zapestju. Medtem, ko so mi ure s kovinskim pasom, digitalnim prikazovalnikom časa ter dodatnimi funkcijami blizu pa sem si tokrat za spremembo zaželel ure, ki bi bila kar se da preprosta.

Naposled se je moje oko zaustavilo ob Timex T2N667. Kombinacija črnega, tankega in elegantnega ohišja z rjavim, usnjenim pasom se mi zdi sila privlačna. Uro sem naročil s Poljske, ker so tam cene pač nadvse ugodne in sem s poštnino vred odštel cca. 45 €.

Ura je lahka in sem se je hitro navadil na mojem zapestju. Preden sem jo kupil sem na spletnih forumih zasledil, da je dokaj glasna. Res je, ura je glasna in se njeno tiktakanje sliši, a mene ne moti niti zvečer v postelji. Tvoje izkušnje z njo so lahko drugačne, zato me lahko povabiš na kavo in jo slišiš ter vidiš v živo.

Kar se samih funkcionalnosti ure tiče, je edina omembe vredna zadeva Indiglo. Gre za osvetlitev ure v temi. Indiglo je tehnologija, ki so jo razvili Austin Innovations Inc. in si jo lasti Indiglo Corporation. Slednje podjetje pa je v lasti podjetja Timex, zato je verjetno jasno zakaj se je znaša tudi na moji uri. Skratka, tehnologija osvetlitve temelji na posebni elektroluminiscentni plasti, ki se nahaja na celotni površini številčnice in zagotavlja enakomerno osvetlitev ure v temi. Gre za precej kul zadevo, ki naredi uro nekoliko bolj zanimivo in predvsem uporabno.

indiglo

Timex T2N667 je torej popolnoma klasična ura, ki služi svojemu namenu. Bistveno manj časa sicer ne preživim na svojem mobitelu, a nekoliko manj uporabe vseeno beleži. Z uro se sicer nimam namena potapljati, a če se slučajno znajdem v vodi bom miren, ker vem, da preživi globino 30 m. Kot z vsako novostjo, ki pride v moj vsakdan pa tudi sedaj že pogledujem za novimi in bolj zanimivimi modeli.