Sejem Feel the Future v svoji 2. različici

Hitro, naštej tri tehnološke sejme. Sedaj ti gredo po glavi verjetno CES, IFA, CeBIT, MWC in drugi. Kaj pa pri nas? Lani je bil na Celjskem sejmišču prvič organiziral sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future.

Letošnja edicija se bo posvetila predvsem tehnologiji veriženja blokov oz. tehnologiji blockchain, ki jo verjetno še najbolj poznaš po virtualni kriptovalti z imenom Bitcoin. Druga osrednja tematika pa bo umetna inteligenca, ki je v zadnjem obdobju postala vse bolj prisotna tudi v naših življenjih. Konec koncev se tehnologija vztrajno seli tudi na mobilne platforme, kjer trenutno najbolj prednjači Huawei.

Sejem ima tri glavne sklope: predavanja, razstavne prostore in letošnjo novost, ki je pisana na kožo igralcem računalniških iger in sliši na ime Feel the Future of Gaming.

Poleg tega, da sta osrednji tematiki sejma pisani na kožo vsem navdušencem nad tehnologijo ter dejstvom, da gre za dve tehnologiji, ki bosta v prihodnje krojili razvoj na tem področju pa me osebno najbolj veseli letošnji dodatek za navdušence nad računalniškimi igrami.

Slednje so pri nas še vedno obravnavane kot nekaj s čimer otroci zgolj tratijo svoj čas. To pa že dolgo ni več resnica na globalnem tržišču kjer industrija računalniških iger doživlja revolucijo preko družbenih omrežij kot je Twitch. Na sejmu bo poleg ogleda razstavnega dela mogoče tudi sodelovati na LAN partyu, ki ga organizira SPID.si.

Skratka, od resnih poslovnih tematik do zabavne industrije skozi skupno rdečo nit tehnologije.

Meni je kar malo žal, da se bom v času sejma, ki poteka med 17. in 19. oktobrom (igralski del pa še celo dan dlje), potikal po tujini. Če drugega ne, bi si šel napasti oči na igračarski del, kjer bo zagotovo mogoče videti kakšne kul gaming rige. Maš pa zato ti šanso, da narediš kakšno fotko in mi jo pošlješ, da se bom še malo bolj sekiral, zakaj me ni tam :P.

Več o sejmu najdeš tukaj.


Posted

in

,

by