Samsung Level On, bluetooth slušalke

Že kar nekaj časa nazaj so mi pri Samsungu posodili bluetooth slušalke, ki slišijo na ime Level On. Z njimi sem preživel dober teden, tale zapis pa je nato kar nekaj časa ostal na stranskem tiru. Saj veste: služba, obveznosti …

Skratka, končno je napočil čas, ko imam dovolj časa, da spišem nekaj besed o teh slušalkah. Level On so, kot sem že omenil, brezžične bluetooth slušalke, ki jih lahko enostavno zložite in pospravite v svojo torbo. Zelo priročno. Bluetooth povezavo je povsem enostavno vzpostaviti in potem ste že pripravljani na poslušanje. Kar nekaj časa pa sem ob odsotnosti navodil, potreboval da sem ugotovil, kako uravnavati glasnost teh slušalk. Seveda lahko glasnost nadzorujete preko svojega mobitela ali katerekoli naprave že, a so te nastavitve ločene od nastavitev na slušalkah. Naposled sem povsem po nesreči ugotovil, da imajo slušalke ne eni strani površino občutljivo na dotik. S pomočjo te ploščice lahko uravnavate glasnost in preskakujete med skladbami ter ustavite in nadaljujete predvajanje. Vse skupaj ima samo eno slabo lastnost – če si želite med nošenjem slušalk popraviti kako vam stojijo na glavi se boste hitro po nesreči dotaknili te površine in storili katero od stvari, ki sem jih prej omenil. Na srečo to ni nič takšnega, kar se ne bi dalo z malo vaje privaditi in izogniti.

Osebno imam vedno velik problem pri izbiri slušalk, saj skorajda vsak par zelo hitro postane neudoben. Ne vem, ali je kriva moja velika glava ali pa moja čudna ušesa, a nekaj je, kar mi onemogoča dolgotrajno uporabo slušalk, ki niso oblikovane, da objamejo celotno uho ampak sedijo neposredno na ušesih. Level On niso izjema pri tem in so hitro postale neudobne. Ampak, kot sem rekel – sumim, da sem samo jaz tako čudno grajen

onlevel

Ta par slušalk pa je imel še eno zelo zanimivo funkcijo, ki sliši na ime Active Noise Cancellation. Gre za tehnologijo s katero se zadušijo zvoki okolice in do tega testa sem bil velik skeptik, saj sem menil, da je dovolj, da kupiš spodoben par slušalk, ki lepo objamejo uho ali pa uporabiš t.i. IEM (In Ear Monitor) slušalke, ki s svojimi čepki dosežejo isto. Level On slušalke so me tako popolnoma presenetile. Zadevo sem preizkusil sredi Ljubljanske ulice, polne prometa in ugotovil kako dobro to dejansko deluje – takoj, ko sem vklopil funkcionalnost sem se preselil v popolnoma tih svet. Vzamem nazaj svoje negativno mnenje o tem. V kolikor pa kdo tega ne bi želel uporabljati pa lahko stvar mirno izklopi.

Kakovost zvoka bo zagotovo všeč vsem, ki iščete par slušalk, ki imajo izjemno poudarjene nizke tone (bas). Če ste ljubitelj nevtralnega frekvenčnega odziva pa raje poiščite kaj drugega. Kaj dosti več o zvoku je tukaj brezpredmetno razpravljati, če ste poznavalec slušalk. Za vse ostale pa omenim še to, da so super za poslušanje elektronske glasbe in nekoliko manj za rock, metal, jazz in podobne zvrsti.

Vgrajena baterija se polni preko klasičnega micro USB vtiča kar pomeni, da obstaja velika verjetnost, da boste slušalke lahko polnili kar s polnilcem svojega mobitela (v kolikor niste uporabnik iPhona). Baterija zdrži kar dolgo oz. tako dolgo, da se niti ne spomnim koliko časa točno sem poslušal zvok, preden se je spraznila. Glavno je, da ni spustila duše že po nekaj kratkih urah poslušanja.

Slušalke je sicer mogoče uporabljati tudi preko kabla, ki ga priključite v standardni 3,5 mm vtič, a v kolikor imate namen početi to, raje poiščite par cenejših slušalk. Pa smo prišli do nekoliko bolj bolečega dejstva teh slušalk, cene. Ta je po eni strani visoka za zvok, ki ga dobite iz njih, a je potrebno upoštevati še brezžičnost in Active Noise Cancellation. V tem primeru pa hitro pridemo do cene konkurenčnih izdelkov na trgu, zato vse skupaj ne odstopa od povprečja.

Verjetno bi me sedaj vprašali, če bi si sam kupil tak par slušalk. Ne, ne bi jih. Predvsem zato, ker si že lastim 6 drugih parov slušalk in dodatnega para resnično ne potrebujem. Seveda pa je tukaj še moja osebna nagnjenost k slušalkam, ki imajo nekoliko bolj nevtralen zvok ter dokaj visoka cena, ki si je v tem trenutku ne morem privoščiti. V kolikor pa bi v prihodnje kupoval par bluetooth slušalk, bi se zagotovo pozanimal kaj bo takrat ponujal Samsung, saj gre za par zelo dobro grajenih slušalk, ki se jih da zelo lepo pospraviti v nahrbtnik in to pri meni šteje veliko.

p.s.: nekje med časom, ko sem testiral slušalke in objavo tega testa sem izgubil vse, razen ene fotografije slušalk, ki sem jih naredil, zato so v testu fotografije, ki jih ponuja Samsung v svojem PR paketu

Če sem še kaj pozabil omeniti ali pa imaš kakšno konkretno vprašanje me najdeš na twitterju, kjer sem @uros_m.


Posted

in

,

by