Rdeči iPhone 7

EDIT: tule si lahko preneseš Photoshop datoteko s katero lahko zelo enostavno tudi ti izdelaš iPhone poljubne barve.

Apple je danes oznanil, da bosta iPhone 7 in 7 Plus sedaj na voljo tudi v rdeči barvi oz. v (PRODUCT)RED barvi (klikni link, če te zanima v čem je fora te barve). Takoj, ko sem zagledal novo barvo sem bil zelo srečen. Natanko 0,05 s je trajalo moje navdušenje, preden sem ugotovil, da so pri Applu prednji del in logotip zadaj obarvali belo.

OK, hitra tangenta, da razložim zakaj je to slabo: telefoni, ki imajo prednjo stran bele barve imajo eno veliko oblikovalsko težavo. Predstavljaj si, da imaš tak telefon položen na mizo. Telefon leži na hrbtu, zaslon pa je ugasnjen. Kaj vidiš? Bel okvir okoli črnega pravokotnika. Kaj pa vidiš, ko je prednja stran telefona črna? Lep (malodane) enoten črn pravokotnik.

Kaprica? Skoraj gotovo, a mene kot človeka, ki je tu in tam oblikoval kakšno tiskovino, spletno stran ali embalažo, to moti bolj, kot bi me verjetno moralo. Lep primer telefona, ki je to stvar striktno upošteval so bili prav vsi Nexusi, ki so imeli prednjo stran vedno črno, ne glede na barvo ostalega ohišja. In zadeva je zaradi tega zgledala neprimerno bolje.

To pa me sedaj vrne nazaj k rdečemu iPhonu 7. Zadeva z belim ospredjem in logotipom deluje ceneno. Moje mnenje. Poglej si tole in mi reci, da zadeva ne zgleda bistevno bolje?

Pa pojdimo še korak naprej, če smo že pri delu. Mene blazno moti, ker Apple poskuša zakriti plastične linije, ki omogočajo pravilno delovanje anten. Sedaj, ko so elegantno speljane po robu ohišja se mi zdi, da Apple nima prav nobene potrebe po tem, da bi jih skrival. Oz. so jih skrili ravno toliko, da se jih še vedno opazi in vse skupaj izpade, kot da niso v popolnosti opravili svojega dela. Namesto tega naj raje delujejo kot del oblikovanja celotne naprave. V prejšnjih različicah iPhona je Apple zelo grdo speljal te antenske črte in s tem presekal linije telefona. Takrat bi jih morali skriti pa jih niso. Sedaj pa za to res ni potrebe in bi lahko delovale skupaj s celotno napravo. Takole, recimo.

Če pogledaš še malo bolj podrobno pa lahko opaziš dve mali podrobnost: rdeč obroč okoli domačega gumba pod zaslonom in rdečo rešetko čez zvočnik nad zaslonom. Dva mala detajla, ki bi po mojem mnenju lepo utelešala Applovo pregovorno predanost podrobnostim.

Če ti kaj od zgoraj zapisanega ni všeč mi lahko težiš na twitterju, kjer sem @uros_m.


Posted

in

,

by