RAWR je čokolada

Za prehransko ozaveščene bi rad kar na začetku opravil z nekaj dejstvi: RAWR je organska, veganska, presna, brezglutenska, naravno sladkana čokolada, ki surovine pridobiva po načelu fairtrade trgovine. Vsi, ki vam je jasno kaj sem sedaj zapisal: sedaj veste.

Za vse ostale pa: jaz sem preprost človek, ki ima v življenju nima veliko fobij. Imam pa eno … tiste “čokolade”, ki jih prodajajo na kilograme okoli velike noči. Ne vem kaj točno gre v tiste čokolade z ovitki, poslikanimi z zajci, a gotovo ima pri tem prste zraven industrija rabljenih pnevmatik. Čokolada, ki se ne topi v ustih je nekaj najbolj nenaravnega. Skratka, RAWR čokolada. Ja. o tem vam v bistvu želim nekaj povedati pa do sedaj še nismo prišli mimo golih dejstev in mojih fobij.

rawr_05

RAWR čokolade so novost na našem trgu. K nam prihajajo iz Anglije in po uvodnem opisu sem postal skeptičen. A veš tisto, kako se reče veganskim, brezglutenskim, presnim kolačkom brez sladkorja? Kompost. Ko sem bral ovitek čokolade, ki mi jo je poslal uvoznik in me povprašal, če bi tem zapisal kako besedo tudi na mojem blogu (povem zavoljo transparentnosti), sem postal nekoliko skeptičen. Saj veste – nekdo ti pošlje izdelek v katerega verjame, ti pa nimaš srca, da bi napisal kaj slabega, če se izkaže, da je zanič.

Po nekaj fotkah čokolade je napočil trenutek resnice. Bo to OK ali bo to neka žalost? Takoj, ko sem ugriznil v prvi košček mentolove čokolade (ki ima, mimogrede, 68 % kakava oz. kakavovih delcev) sem vedel, da je strah odveč. Edina stvar po kateri bi lahko sklepal, da gre za nekakšno drugačno čokolado, je tekstura, ki ni tako gladka kot pri kakšni butični temni ali mlečni čokoladi. Kljub temu je vse ostalo na mestu. Okus, ravno prava aroma mentola, ne preveč grenka a kljub temu polnega okusa. Nekje zadaj se začuti malo kislosti, ki mi zelo prija. Aja pa še najbolj pomembna stvar – čokolada se začne takoj topiti v ustih.

Jaz sem preprost človek. Vidim čokolado in jo začnem jesti. Če je gumijasta in se ne topi, roma v smeti (o, lej, rima se). Ampak ne RAWR. Gre za super čokolado, ki se jo splača poskusit. Glede na vse navedbe gotovo ne more škoditi niti vašemu niti zdravju tistih, ki dobavljajo surovine. Še ovitek je iz recikliranega papirja, ki vsebuje luščine kakava, za božjo voljo. Če bi čokoladam delili hipster točke bi šlo tole čez 9.000. Kaj? 9000?

OK, tole se že malo vleče (ampak ne toliko kot tiste velikonočne čokolade). Če te zanima, lahko odklikaš na rawr.si in si tam prebereš vse o teh čokoladah. Jaz se bom pa postavil v vrsto, če morda dobim še kakšno v pokušino (lej, probat ni greh).

Čokoholiki mi lahko sledite na twitterju, kjer sem @uros_m.


Posted

in

by