Prva knjiga o 3D tisku v slovenskem jeziku

Pred kratkim je izšla knjiga, ki sta jo napisala prof. dr. Tadeja Muck (predstojnica Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo, NTF OTGO) in Igor Križanovskij (ki je bil prvi prejemnik certifikata za učenje programa Blender 3D na svetu). Gre za prvo knjigo o 3D tisku v slovenskem jeziku. Knjiga postavlja temelje za vso nadaljnjo literaturo na tem področju saj zajema pregled vseh poznanih tehnologij 3D tiska ta trenutek. V knjigi boste našli tudi geslovnik, ki vam bo olajšal razumevanje pojmov, ki se pojavljajo na področju 3D tiska.

3d_tisk_knjiga_mockup_miza

Sedaj pa še en shameless self plug: o knjigi vam govorim iz več razlogov. Prvi je gotovo ta, da smo tudi pri nas končno dobili takšno knjigo, ki bo gotovo v pomoč vsem osnovnošolcem, srednješolcem, študentom, mojstrom in poznavalcem pa tudi tistim, ki se šele spogledujejo s področjem 3D tiska. Drugi razlog je ta, da je knjigo skupaj z Igorjem napisala Tadeja Muck, ki je predstojnica katedre na kateri sem zaposlen. Tretji pa ta, da sem kamenček v mozaik te knjige pristavil tudi jaz z izrisom določenih shem, ki se pojavijo v knjigi.

Knjiga bo kamlu na voljo v vseh večjih knjigarnah, naročite pa jo lahko tudi preko založništva OTGO, ki ga vodi prof. dr. Diana Gregor Svetec.

Če vas zanima še kaj več o 3D tisku se le oglasite na naši katedri ali pa me poiščite na twitterju, kjer sem @uros_m.


Posted

in

by