Portal

Gotovo se vam je že pripetilo, da ste bili v situaciji, ko ste morali z računalnika na svoj mobitel hitro spraviti datoteko ali dve. Pri tem imate kar nekaj možnosti: kabel, bluetooth ali pa kakšna oblačna storitev, kot so DropBox, Copy, OneDrive, Google Drive in drugi. Problem vseh teh storitev je, da so bodisi počasne, bodisi niso vedno na voljo.

portal_screen

Ob predpostavki, da ste tako z računalnikom kot tudi z mobitelom priklopljeni na isto omrežje, je sedaj na voljo še ena elegantna rešitev: Portal. Ideja oz. delovanje Portala je povsem onstavna. Na svoj Android mobitel ali iPhone naložite aplikacijo, na računalniku pa odklikate na portal.pushbullet.com. Na mobitelu zaženete aplikacijo in poskenirate QR kodo, ki se je prikazala na spletni strani, ki ste jo odprli na računalniku. Ko se napravi v trenutku seznanita je potrebno le še prijeti datoteko na računalniku in jo spustiti na okno v katerem je odprta spletna stran. Končano. Prenosi so hitri in enostavni. Na žalost je prenos mogoč samo v eno smer. Na mobitelu imate možnost parih nastavitev s katerimi določite mapo kamor se shranjujejo poslane datoteke, pri čemer lahko slike in glasbo avtomatsko prenesete v ustrezne mape, da jih mobitel prepozna v svojih galerijah oz. predvajalnikih.

Portal je super hitra in učinkovita metoda kako prenesti datoteke z računalnika na mobitel. Tudi, če ste na tujem računalniku zadeva brezhibno deluje, dokler ste z obema naprvama povezani na isto omrežje. Poskusite, splača se.

app_store  en_app_rgb_wo_60


Posted

in

,

by