Popravilo, Nexus 4

image

Se zgodi … in tako je moji ženi po tleh zgrmel njen Nexus 4, padel ploščato direktno na kamen in steklo je zacvetelo. Na srečo je šlo za stekleno ploščo na zadnji strani.

Še isti dan sem na eBayu kupil nov pokrov. Če boste kdaj kupovali zadnji konec bodite pozorni, saj se da kupiti tudi samo steklo, a bo zamenjava praktično nemogoča, ker je vse lepljeno in zelo krhko. Ne priporočam. Poleg tega je treba biti pazljiv, ker nekateri pokrovi ne vsebujejo NFC antene in tuljave za brezžično poljnjenje. Te so cenejši, a zgubite omenjeni funkcionalnosti. Jaz sem najcenejši originalni pokrov našel tule, verjamem pa da bo s časom mogoče dobiti te kose še ceneje.

image

Popravilo mi je vzelo vsega 5 minut. Če se boste zadeve lotili sami boste potrebovali torx T5 izvijač, orodje za odstranitev SIM kartice in neko plastično orodje s katerim boste zadnji konec telefona odprli.

image

Najprej ugasnite mobilnik in odstranite SIM kartico. Pladnja za SIM kartico ne dajate nazaj v mobilnik. Na spodnji strani mobilnika odstranite dva vijaka s torx T5 izvijačem.

image

Ko odstranite vijaka vzemite v roke plastično orodje in začnite na spodnji strani počasi ločevati zadnji del. Skozi okoli so plastični zatiči, ki se bodo počasi ločili. Vzemite si čas in ne hititie, če to počnete prvič.

image

Zadnji del bo počasi odstopil in videli boste baterijo in ostalo notranjost mobilnika.

image

Zamenjava je sila preprosta. Z novega pokrova odstranite nalepko, ki je nalepljena na notranji strani čez odprtini za flash in fotoaparat; nato pa pokrov poveznite čez mobilnik in stisnite oba dela skupaj dokler zatiči ne zagrabijo. Ponovno namestite vijaka in vstavit SIM kartico. To je to, končano.

image


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply