Ob letu osorej

Kot dobro naoljen stroj, je tudi letos po vseh veljavnih zakonih fizike naš planet ponovno opravil pot okoli Sonca in dosegel naključno določeno točko, kjer smo se odločili, da bomo začeli šteti čas. Običajno v tem času na svojem blogu objavim zapis in tako vsaj simbolično držim zadevo pri življenju. Pa začnimo.

Leto 2018 se je začelo razburljivo. Ravno, ko je ura odbila polnoč in se je začel 1. januar 2018, sem tudi uradno zapustil mojo službo na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani in se pridružil super ekipi v butični PR agenciji Sidera. Tam sem svoj čas posvečal predvsem podjetju Huawei v Sloveniji. In tukaj se je začelo tudi moje naseldnje poglavje.

Še preden sem se dobro zasidral v Sideri, se je začel kovati projekt, s katerim je Huawei želel postaviti nov koncept komunikacije s potrošniki. Skupaj z ekipo smo sestavljali predloge, oblikovali strategijo in mehaniko ter naposled prišli do okvirnega predloga. Predlogi in mnenja so se izmenjavala in po nekem spletu okoliščin se je izkazalo, da sem skupaj z ekipo nevede ustvarjal načrt za mojo naslednjo službo.

Da bi razumeli, kako sem prisal v ekipi Huawei Slovenija, je najprej potrebno razumeti nekaj ozadja. Morda poznaš moje delo, moj blog in moje podvige iz preteklosti. Blog sem začel pisati vsaj petkrat, preden je postal tole, kar bereš. Poskusil sem pisati o vsem in na koncu pisal o ničemer. Pa vendar nisem obupal. Strast, ki me je gnala naprej, je bila strast do tehnologije. Morda sem imel večje veselje postavljati stran, kot pa pisati. Zaljubljen sem namreč v tehnologijo in naposled sem ugotovil, da bo verjetno najbolje, če pišem o tem. Bloga nikoli nisem pisal, ker bi želel z njim neposredno služiti denar. Pisal sem ga zaradi izkušenj in predvsem zaradi osebne reklame. Tako sem hitro po začetku pisanja dobil priložnost, da sem pisal recenzije telefonov za Telekomov Tehnik. To se je vleklo dve leti in pol, dokler nisem opešal in se malce naveličal vsega skupaj. Takrat sem pograbil kamero in posnel svoj prvi vlog. Spet nekaj, kar sem počel iz čistega firbca in veselja – brez načrtov in pričakovanj. Težko je bilo objaviti prvi video in čakati na reakcije. Pa je nekako šlo in sem stopil iz cone udobja in se še bolj izposatavil.

To nas počasi privede do razloga, da sem dobil priložnost v ekipi Huawei Slovenija. Koncept, ki se je razvijal, je predvideval osebo z dobrim poznavanjem tehnologije, ki bo ustvarjala video vsebine, blog zapise, fotografije, predavanja in še mnogo drugih zadev. Tako bi ta oseba postala nekakšen obraz podjetja, ljudje pa bi dobili sogovornika, s katerim bi lahko komunicirali glede naprav in storitev, ki jih Huawei ponuja.

Po dolgem iskanju se je izkazalo, da v tak profil pašem kot ata na mamo. Huawei me je povabil k sodelovanju in spet sem začel novo zgodbo v novi službi. Bilo je stresno, priznam. Nismo imeli točnih navodil in brez podpore ekipe v agenciji Sidera, brez podpore, ki mi jo vedno nudi Pero in brez podpore dobrih prijateljev, verjetno ne bi naredili tako dobre zgodbe. Verjetno bi v neki točki dvignil roke in obupal. Na srečo pa je ekipa ljudi, ki dela za Huawei in ekipa agencije Sidera tako močno podpirala ta projekt, da je naposled po enakem modelu projekt zaživel v celotni regiji vzhodne in osrednje Evrope ter nordijskih držav.

Zato hvala vsem, ki ste mi letos stali ob strani in me držali pokonci. Hvala vsem, ki ste omogočili, da sem zrastel in stopil korak naprej.

Hvala ekpi Huawei: Špela, Matjaž, Samo, Maks, Nejc, Sani, Andrej, Andraž, Uroš, Marko, Aleksander in celotni ekipi na terenu – skupaj dokazujemo, zakaj je Huawei tako posebna in drugačna znamka 🤘.

Hvala ekipi Sidera: Urška, Tadeja, Tamara, Ivana, Andrej in Maša – rad vas imam in vaše delo je izjemno ❤.

Hvala vam: Andrej, Pero, Rok, Sašo in Jože, ker ste mi stali ob strani in verjeli vame, tudi ko sem sam težko verjel. Ni besed, ki bi opisale, kaj mi pomeni vaše zaupanje in prijateljstvo – rad vas imam ❤.

Hvala tudi mojiožji in širši družini, ki mi stoji ob strani, kljub izzivom, ki nam pridejo naproti. Pomenite mi vse na svetu.

Hvala tebi, moj sinko Luka, ker si mi vsak dan v navdih in ker mi vedno pokažeš, kaj pomeni biti in ostati otrok v srcu ❤.

Hvala tudi vsem, ki gledate vsebine, ki jih ustvarjamo. Hvala vsem, ki komentirate, sprašujete in pošiljate pohvale pa tudi graje. Vse povratne informacije preberemo in jih poskušamo upoštevati. Vsebine delamo za vas in zato, da boste iz vaših naprav iztisnili vse, kar se da.

Leto je okoli in čas je za nove izzive. Nikoli si ne bi mislil, da bo leto 2018 prineslo toliko sprememb. Kaj se šele skrva v letu 2019?


Posted

in

,

by