Nexus 6P in dbrand skin

Ko sem med testom Telekomovega Nexusa 6P tega nespretno spustil na betonsko podlago ob ne tako majhni hitrosti, sem se zdrznil ob misli, kako bo ko bom v roke končno dobil svoj lasten primerek. Tako je naneslo, da sem še pred nakupom svojega Nexusa zanj kupil tako ovitek (Spigen), kot tudi dbrandov skin. Odločitev o nakupu tega skina pa zame ni bila tako enostavna. Vem, da mi skin ne bo pomagal prav nič, če mi telefon zgrmi proti tlom, namreč. Vem pa tudi, da ne bom na mobitelu nosil ovitka ves čas (se predobro poznam). V tem primeru je skin še vedno bolje kot nič. Pa sem odklikal na dbrandovo stran enkrat pa dvakrat, trikrat in odlašal z nakupom, ker sem bil v precepu, če to res rabim.

Naposled sem en večer spet ždel za računalnikom in odprl dbrandovo spletno stran. Sreča je hotela, da sem odlašal toliko časa, da sem dočakal 25% znižanje in to je bila tista slamica, ki je zlomila kameli hrbet. Naklikal sem si svojo želeno kombinacijo in jo kupil.

Seveda sem telefon dobil še preden je do mene prišel skin, zato sem se za nekaj dni zadovoljil z ovitkom (ki ga imam tako ali tako še vendo na telefonu večino časa). Ko je naposled le prišel poštar s pismom (dejansko dobiš stvar v pisemski kuverti in ne v škatli) sem se lotil lepljenja, ki je bilo, zahvaljujoč video vodiču na dbrandovi strani, zelo preprosto.

Po nekaj dneh uporabe je sedaj končno čas, da zapišem nekaj ugotovitev. Pa gremo – kljub pričakovanju, da bo skin s karbonsko strukturo izboljšal oprijem mobitela je ostalo zgolj pri mojih pričakovanjih. Realnost je žal takšna, da večje oprijemljivosti ni in če imate mobitel, ki je v osnovi bolj oprijemljiv, potem celo tvegate poslabšanje na tem področju. Kljub temu pa mi je skin všeč, ker daje mobitelu nek edinstven pridih in vam omogoča izražanje svoje osebnosti. Skin je, kakopak, zgolj za enkratno uporabo. Kaj to pomeni? Če boste v neki točki skin odstranili z mobitela ga ne boste mogli več namestiti ponovno oz. vsaj ne tako trdno in natančno kot prvič.

To pa je maloddane tudi vse – kaj več od nalepke za površino mobitela res ni bilo za pričakovati. Če vas skrbijo zgolj praske, ki bi jih vaš mobitel nabral po žepih in torbah, je dbrandov skin morda najbolj elegantna rešitev. Sicer pa so tukaj še vedno ovitki. Moj ovitek je na srečo dovolj fleksibilen, da mi omogoča, da vanj spravim mobitel, ki je hkrati odet v svoj skin, zato uporaba obojega hkrati ni problematična.


Posted

in

,

by