Netflix uradno tudi v Sloveniji

Če niste do sedaj živeli pod kamnom, potem verjetno veste kaj je Netflix. Za vse ostale pa bo zadostovalo, če povem, da gre za najbolj priljubljeno storitev videa na zahtevo na svetu (če odmislimo YouTube). Netflix vam za 9,99 € na mesec ponuja neomejeno število ogledov priljubljenih filmov in serij. Vsebine lahko gledate praktično kjerkoli, dokler imate na voljo neko pol spodobno internetno povezavo. Na mobilnih napravah boste potrebovali uradno aplikacijo, na računalnikih pa zadostuje brskalnik. Xbox, Playstation, Apple TV, Chromecast, Android, iOS, Windows (Phone) in pametne televizije vsej večjih proizvajalcev – vse te naprave znajo predvajati Netflix vsebine.

Filmi, serije in risanke – vse to je na voljo za ogled, kadarkoli se vam že zljubi. Najnovejši filmi in serije sicer prihajajo na Netflix z zamikom, zato boste morda nekateri hardcore ljubitelji še vedno posegli po nekoliko manj legalnih kanalih distribucije, a tako pač je. Kljub temu pa pri Netflixu ne gre več zgolj za ogled globalnih uspešnic.

Netflix je pred časom namreč postal veliko več kot samo ponudnik pretočnih vsebin za druge – raje, kot da bi bili zgolj posrednik so se odločili, da zagrabijo bika za roge in začnejo ustvarjati svoje vsebine. Lillyhammer (ki je bila sicer zgolj ekskluzivno na voljo na Netflixu in ni bila del njihove produkcije) in House of Cards sta bili prvi seriji, ki sta nakazali prihodnost Netflixa. Zaradi uspeh obeh serij pa so jima sledile še uspešnice kot so Orange Is the New Black, Marvel’s Daredevil, Marvel’s Jessica Jones, Narcos.

Na sončni strani Alp smo lahko vse te novosti spremljali zgolj od daleč in čakali, kdaj bo padel blagoslov, da tudi v našo vas prispe Netflix. No, nekateri so se znašli in s pomočjo raznih VPN storitev hlinili svoje poreklo in tako prepričali Netflixove strežnike, da so jim pustili dostopati do njihovih vsebin. Ti dnevi so sedaj končno za nami, saj je Netflix od včeraj naprej tudi uradno na voljo pri nas.

Zato odklikajte na netflix.com, se registrirajte in začnite gledati svoje priljubljene vsebine. Plačate lahko s kreditno kartico ali PayPalom. Vse skupaj pa vam bo vzelo manj kot 5 minut.


Posted

in

by