Kupovanje obutve

OK, obljubim da ne bom postal fešn bloger. Pa ne zato, ker bi imel kaj proti njim. Gre samo za to, da iskreno z mojim geštelom res ne sodim tja. Pa pustimo to. Oni dan je na vrsto spet prišel nakup obutve, ker sem stare pare zgonil do te mere, da mi je bilo počasi nerodno stopiti z njimi na javne površine.

Kakorkoli – kdor me pozna ve, da je moj omiljeni način nakupovanja česarkoli sestalvjen iz dveh korakov: kliknem in počakam poštarja. Zato sem poskušal tudi nakupovanje obutve zreducirati kar se da, hkrati pa sem poskušal tudi prihraniti evro ali dva, ker … zakaj pa ne?

Skratka, za oba ki vaju zanima, kako Uroš Miklavčič kupuje obutev, razkrivam svoj skrivni recept (drumroll, please). Sicer ne vem koga bi to res zanimalo, amapk nekaj moram tu in tam zadegati na blog in trenutno res nimam boljše teme.

Preden nadaljujem naj poudarim, da omenjena trgovina in blagovna znamka nimata nič z menoj in od njih nisem prejel niti prošnje, kaj šele denarja, da tole spišem. Se pa retroaktivno res ne bom branil, če imajo kakšno željo po tem (hint, hint, nudge, nudge …).

Že pred časom sem prišel do zaključka, da mi na nogo najbolj sedejo Adidas … emmm adidaske. Imam jih za tek, imam jih za prosti čas, imam jih za pohodništvo. Do tega je prišlo spontano in zadevi se nikoli nisem resno posvetil, dokler nekega dne nisem šel čez omaro in ugotovil, da je tam samo Adidas. Nima veze. Mi pa to sila olajša nakupovanje, ker ima Adidas čez vse linije konsistentne velikosti in ravno to dejstvo s pridom izkoriščam. Cifra, ki jo rabim je 46.

Ker tako vem, da mi ni treba obutve niti pomerjat, se vsake toliko odpravim na spletno stran Tomas Sporta in tam obkljukam filtre: obutev, moška, Adidas in Adidas Originals, velikost 46 in outlet ponudba. Ravno slednji parameter je pomemben, ker so ti modeli običajno vsaj za 30 % cenejši od redne prodajne cene.

Sledi le še to, da poiščem všečen model, preverim da je zadeva na zalogi v spodnjem štuku Hale 12 v BTCju in nato nonšalantno vkorakam, s police poberem škatlo, stopim do blagajne in sem čez 3 minute že v avtu ter na poti domov. Simpl.

No, zdej veš, kako sem si poenostavil nakup obutve. Ker to pač rabiš vedet. Vojer.