#Kupčija

V luči sodelovanja z Gearbestom sem se odločil, da celotno zadevo preizkusim tako, da pripravim seznam naprav, za katere jamčim, da so OK. Ta objava se bo po novem stalno spreminjala in bo omogočala, da imaš na enem mestu vedno aktualen pregled ponudb. Dodaj si tole povezavo med zaznamke, da ne boš zamudil najboljših kupčij. Če si na tviterju pa lahko vsako nov dodan izdelek slediš preko hashtaga #Kupčija.

Xiaomi Mi Band 2

O Xiaomijevem Mi Bandu 2 je bilo povedanega in zapisanega že veliko. Za zelo ugodno ceno dobiš pametno zapestnico, ki zna kazati čas, klice in obvestila s telefona. Zadeva je združljiva tako z iOS, kot tudi Android telefoni. Cene se po spletu že padle pod 22 €, s čimer se izogeš plačilu davka in carine.

Povezava: Xiaomi Mi Band 2

Cena: 20,60 €

 

 

Xiaomi Mi A1

Tole je Xiaomijev Android One telefon, ki je nastal v sodelovanju z Googlom. Ne, nisem ga testiral in ne morem ti povedati ničesar iz prve roke. Kar lahko rečem pa je sledeče: ta telefon nima navlake (stock Android) in Google garantira dve leti nadgradenj na najnovejše različice Androida. Od pomembnih podatkov, ki jih je potrebno vedeti so:

  • Snapdragon 625 osemjedrni sistem na čipu (zelo OK)
  • 4 GB RAMa (delovni pomnilnik)
  • 64 GB prostora za shranjevanje (slabih 60 GB bo na voljo za uporabo, ostalo zasede operacijski sistem)
  • dvojna kamera z 12 MP velikima senzorjema in različnima goriščnima razdaljama (2× optični zoom)
  • 5,5 palčna diagonala zaslona z ločljivostjo 1920 × 1080 slikovnih pik
  • ustreza frekvencam slovenskih mobilnih omrežij (tudi 4G/LTE)
  • stock Android One (Oreo nadgradnja do konca leta 2017)
  • barva: zlata, rožnato zlata, črna

Edino kar se ne ve, je kakovost kamere. Tukaj je edino tveganje. Ampak spet – piše se leto 2017 in verjetnost, da dobiš krompir namesto kamere, je relativno nizka.

POMEMBNO: na ceno izdelka bo potrebno prišteti še 22 % davka (tako je za vse izdelke nad 22 €, ki prihajajo izven meja EU) + nekaj drobiža za administrativne stroške carine. Carinskih dajatev za telefone ni. Z malo sreče pa paketa na carini ne bodo pregledali, vendar se ne zanašaj na to.

Povezava: Xiaomi Mi A1

Cena: 204,98 €

 

 

Xiaomi el. grelnik vode, 1,5 l

Prihaja jesen in z njo haldnejši dnevi, ko bo pitje čaja spet postala rutina za marsikoga izmed vas. Ker je kuhanje vode na štedilniku manj priročno, kot kuhanje v električnem kuhalniku, sem našel Xiaomijev kuhalnik, ki je trenutno znižan na 30,83 € (s promo kodo). Kar mi je najbolj všeč pri Xiaomijevih izdelkih, je dejstvo, da se nekje v njihovih kleteh skriva nekdo, ki ima zelo dober občutek za industrijsko oblikovanje in tudi tale grelnik ni izjema. Sedaj iščem izgovor, zakaj moj stari ceneni grelnik ni več dober, da si kupim tega lepotca.

Edino, na kar te moram opozoriti, je dejstvo, da ima grelnik na kablu kitajski vtikač, zato bo potrebno dokupiti tudiadapter za naše vtičnice. Zadeva bo čisto lepo delovala, ampak te vseeno opomnim, da ne bo potem kakšnega presenečenja. Spodaj je povezava do takšnega adapterja, ki stane 1,25 €.

POMEMBNO: na ceno izdelka bo potrebno prišteti še 22 % davka (tako je za vse izdelke nad 22 €, ki prihajajo izven meja EU) + nekaj drobiža za administrativne stroške carine. Carinskih dajatev za ta znesek ni. Z malo sreče pa paketa na carini ne bodo pregledali, vendar se ne zanašaj na to.

Povezava: Xiaomi el. grelnik vode, 1,5 l in adapter za vtikač.

Koda: XMEWK (vpišeš v kočarici)

Cena: 30,83 € (s kodo)

Količine so omejene. Če koda ne deluje, je zmanjkalo izdelkov po tej ceni. Redna cena je 38,34 €.

 

 

Xiaomi Roidmi 2S

Kaj je boljše od dvojenga polnilnika za telefon v avtomobilu? Dvojni polnilnik, ki tvojemu staremu radiu doda Bluetooth povezljivost. Roidmi 2S je nova različica avtomobilskega polnilnika, ki ima vgrajen Bluetooth sprejemnik ter FM oddajnik. To pomeni, da se na s telefonom povežeš na Roidmi s pomočjo Bluetooth povezave in nato preko FM frekvence oddajaš zvok svojemu avtomobilskemu radijskemu sprejmniku. Kolikor mi je znano lahko spreminjaš frekvenco na keteri oddaja Roidmi signal le preko Android telefona in Roidmi Driver aplikacije. Če imaš iPhone, boš rabil kolega z Android telefonom in 5 minutami časa. Priporočam ti frekvenco 99,2 MHz, ki se je vsaj na relaciji Maribor-Ljubljana izkazala za dovolj nezasedeno oz. prosto motečih signalov. Roidmi 2S sicer veliko bolj učinkovito izniči zunanje vplive na frekvenci na kateri oddaja.

Pri nakupu moraš paziti le na to, da ima tvoj avtomobil pravi priklop. Obstajata namreč 2 priklopa, ki se le rahlo razlikujeta. Če imaš v avtomobilu v 12 V vtičnici vžigalnik, potem verjetno ne bo težav. Če ga nimaš, potem žal potrebueš še tale razdelilnik (tako kot ga jaz, a je vreden nakupa).

Povezava: Xiaomi Roidmi 2S

Cena: 11,72 € + 1,32 € poštnine

 

 

Magnetno držalo telefona za avto

Tole je ena tistih zadev, ki ti neizmerno olajšajo življenje. Vsedeš se v avto, telefon prisloniš k nosilcu in zadeva obstane. En gib, brez nerodnega vpenjana in drugih neumnosti. Nosilec ima vgrajene magnete, na telefon oz. na ovitek telefona pa prilepiš tanko kovinsko ploščico. Urejeno. Prednost tega stojala je tudi v tem, da lahko telefon enostavno tudi obrneš za 90 stopinj in ga uporabljaš v t.i. landscape načinu. Privlak med ploščico in nosilcem je dovolj močan, da tudi vožnja po zelo luknjati makadamski cesti pri visoki brzini, ne bo sklatila telefona z nosilca. Nosilec sam pa se pritrdi v zračnik, mimogrede.

Edini, ki boste imeli težave s tem nosilcem ste tisti, ki uporabljate več različnih ovitkov za telefon. Priloženi sta le dve različni ploščici (okrogla in pravokotna) in ne glede na to, da za izdelek trdijo, da lepo drži tudi čez ovitek (kar pomeni, da bi potencialno lahko nalepko nalepil nhrbet telefona in tako menjal ovitke) po mojih izkušnjah to drži le za dokaj tanke ovitke, medtem ko debeli ovitki dovolj ošibijo privlak, da telefon ne stoji več tako trdno na nosilcu. Bodisi to, bodisi jaz kupujem prevelike telefone :D.

Za ceno enega piva je tole torej daleč najboljša stvar, ki si jo lahko pivoščiš, če se veliko voziš.

Povezava: Magnetno držalo telefona za avto

Cena: 1,92 € + 1,25 € poštnine.

 

 

Trinožno stojalo za telefon

Tole je res poceni stojalo za telefon. Prosim, ne ga uporabljat za pritrjevanje telefona na drogove, ker ta kitajska stojala niso najbolj zanesljiva. Kljub temu pa je tole super kul stojalo za na mizo ali druge ravne površine. Pritrjevanje na veje in drogove pa na lastno odgovornost. Za 1,68 € pač ne gre pričakovati čudeža, a za to ceno zadeva več kot odlično opravi svojo nalogo. Sedaj se lahko lotiš vloganja ali pa gledanja filmov, recimo :).

Cena: 1,68 € + 1,41 € poštnine

Povezava: Trinožno stojalo za telefon

 

Spremljaj to objavo še cel mesec, ker bom sproti dodajal in spreminjal seznam. Če kateri od izdelkov ni več na voljo ali pa kaj ne štima mi pa prosim zateži na twitterju, kjer sem @uros_m ali pa preko maila, ki ga najdeš med kontakti.

 

Lahko pa si pogledaš še posebnio jesensko ponudbo na Gearbestu s klikom na spodni banner.

Gearbest Super September Bumper Harvest Sale promotion
Super September Bumper Harvest Sale

Preberi še ...