Kako vklopiti dark mode za Facebook Messenger na telefonu?

Pred kratkim se je na spletu začelo govoriti, da Facebook pripravlja t.i. Dark Mode za svojo aplikacijo oz. storitev Messneger. V kodi aplikacije je bilo mogoče najti vse potrebno za temno temo, ki ozadje v aplikaciji obrava črno. Kar je bilo nenavadno pa je bilo dejstvo, da v nastavitvah ni bilo gumba, ki bi ta način vklopil.

Zakaj bi človek sploh potreboval temni način (Dark Mode)? Zadeva ima dve prednosti: pri uporabnikih pametnih teleofonov z OLED zasloni se to pozna pri malenkost manjši porabi baterije, medtem ko tako uporabniki telefonov z OLED, kot tudi uporabniki telefonov z LCD zaslonu lahko v večernih urah uživajo v temnem načinu in tako razbremenijo oči.

Kako torej vklopiti funkcijo, ki nima stikala za vklop? Od vseh bizarnih načinov se je Facebook odločil za naslednji način (verjetno zato, ker je način še vedno v testni različici):

  1. Najprej posodobi aplikacijo Messenger nanajnovejšo različico
  2. Odpri katerikoli pogovor
  3. V pogovor vpiši tale emoji lune: 🌙
  4. Pošlji emoji in na zaslonu bi se morala prikazati animacija padajočih 🌙
  5. Pojavi se okno, kjer lahko vklopiš temni način

Če zgoraj opisani koraki ne delujejo, je možno, da še nimaš zadnje različice Messengerja ali pa Facebook selektivno omogoča uporabnikom dostop do temne teme. Za vsak slučaj poskusi kasneje v dnevu ali pa kak dan kasneje. Pomaga tudi, če popolnoma ugasneš aplikacijo in jo ponovno zaženeš. Zgoraj opisani koraki delujejo tako za Android, kot tudi iOS (iPhone) naprave. Ne deluje pa v spletni aplikaciji messenger.com.


Posted

in

, ,

by