Kako se brezplačno znebiti reklam na Kindlu?

Vsi, ki imate Kindle in pri nakupu niste želeli doplačati za različico brez oglasov na zaklenjenem zaslonu boste verjetno zelo veseli tega kar bom zapisal v nadaljevanju. Da, oglasov se lahko znebiš povsem brezplačno.

Kako se torej znebiš teh oglasov? Povsem enostavno – pišeš Amazonu in jih poprosiš, da ti jih odstranijo. Najlažje bo, če odklikaš na britanski Amazon in se prijaviš s svojim Amazon računom (tudi, če ni bil ustvarjen na tej Amazon strani). Po tem, ko se prijaviš, klikni na tole povezavo in izberi nekaj podobnega, kot je spodaj na sliki ter klikni na gumb Chat.

Sedaj pride tisti del, kjer težko podam točna navodila. Preden razložim, kaj sem storil jaz, naj pojasnim, da je bil moj Kindle kupljen na nemškem Amazonu – zakaj je to pomembno bo jasno takoj. Oseba na drugi strani me je vprašala v čem je težava. Od tu naprej si na svojem. Jaz sem prijazno pojasnil, da sem Kindle dobil za darilo od sorodnikov iz Nemčije in se mi sedaj na zaslonu prikazujejo neki nemški oglasi, ki jih ne razumem in jih ne morem uporabljati. Z malo sreče (verjetnost za to je kar visoka) ti bo seba na drugi strani ponudila, da ti oglase izklopi, hkrati pa ti bo pojasnila, da tega običajno sicer ne počnejo, a da bodo v tvojem primeru naredili izjemo (Kakšno srečo imaš, ane?).

V mojem primeru mi je šlo na roke dejstvo, da sem imel nemške oglase in sem lahko na angleškem Amazonu prosil za odstranitev, ker “ne razumem nemško” (kar je delno celo res). Verjetno razumeš, kako bi zgledalo, če bi na nemškem amazonu v nemščini prosil enako, ane? Kakšno zgodbo boš podporni ekipi pridajal ti pa odvisno od tebe. Bodi pa pri tem kar se da vljuden in prijazen – verjemi, da imajo ti ljudje dovolj opravka s kreteni in ne rabijo še enega. S prijazno besedo se daleč pride.

Za konec še tole: če boš to urejal na Amazon strani države, v kateri ni bil kupljen tvoj Kindle, bo celotna zadeva na koncu predana podpornemu osebju v državi v kateri je bil kupljen tvoj Kindle – to lahko pomeni, da boš moral počakati še kakšen dan ali dva, da oglasi dejansko izginejo. V vsakem primeru pa boš o tem obveščen preko emaila. Po prejetem emailu se priključi s svojim Kindlom na Wi-Fi in oglasi bodo izginili. V kolikor ne bodo, ponovno zaženi Kindle.

Sledi mi na twitterju, kjer sem @uros_m, za še več uporabnih vsebin.

 


Posted

in

, ,

by