Kako odstraniti Android N predogled

Po tem, ko sem v 53. epizodi podcasta Apgrejd sveto zatrdil, da ne bom nalagal razvijalskega predogleda Android N sistema na moj Nexus 6P sem manj kot 12 ur kasneje že pisal članek o tem, kako sem to storil in kako stvari zgledajo. Kaj že pravijo o zarečenem kruhu? Res bi se že lahko dovolj dobro poznal, da bi vedel kaj bom slej kot prej storil …

Skratka, ne glede na to kako kul je Android N, je moj Nexus 6P še vedno moj edini mobitel in Android N je, kljub svoji in stabilnosti, še vedno poln hroščev, ki so mi v nekaj dneh povzročili dovolj problemov, da sem se odločil, da zapustim beta program in se vrnem na stabilni Marshmallow. Ne gre za to, da je mobitel neuporaben ampak za to, da se tu in tam kdaj po nepotrebnem zatakne in potem moraš čakat, da se mobitel spet začne odzivati.

Na srečo je Google mislil tudi na to in je postopek povsem enostaven: na isti strani, kjer se lahko prijavite v beta program in si preko t.i. OTA (Over The Air) nadgradnje namestite Android N, lahko s pritiskom na gumb Unenroll device, z enakim postopkom (torej OTA) vrnete nazaj. Pri tem pa velja opozoriti, da boste s tem zgubili prav vse podatke, ki jih imate na telefonu, zato pred tem poskrbite, da so vsi podatki na telefonu varno shranjeni na oblaku ali pa pred tem naredite kopijo vseh podatkov brez katerih ne bi radi ostali.

Takoj, ko boste pritisnili na gumb  Unenroll device, se bo na vašem telefonu pojavilo obvestilo, da vas čaka nadgradnja, ki je v bistvu podgra… dolgrad… odgra… errr… skratka, greste dejansko nazaj na Marshmallow in ne naprej. To pa je tudi vse – po tem, ko se bo unotisto (hvala, Smaal Tokk) preneslo na vaš telefon, boste lahko naložili zadnjo stabilno različico Androida. Začeli boste na novo, kakopak – tega ne pozabit, zato še enkrat opozarjam, da pred samo namestitvijo naredite varnostno kopijo podatkov, v kolikor še niste.


Posted

in

,

by