Irvue – enostavno upravljanje z ozadji na MacOS

MacOS, v vsaj svoji slavi, mi tu in tam s kakšno generalno neumnostjo spije toliko krvi, da bi ga lahko brez težav klasificiral nekam med grofa Drakulo in komarje. Kakorkoli že – že dolgo časa sem iskal neko pametno rešitev, ki bi omogočala enostavno menjavo vseh ozadji na vseh namizjih na obeh zaslonih, ki ju uporabljam (zunanji + vgrajeni na prenosniku). Danes sem spet malo Googlal in naletel na program, ki mi omogoča prav to.

Irvue je mali program, ki živi v orodni vrstici in omogoča enostavno menjavo ozadij. Kar je najlepše pri tem programu pa je dejstvo, da za vir slik uporablja Unsplash. Gre za spletno zbirko stock fotografij, ki so, mimogrede, na voljo povsem brezplačno tudi za komercialno rabo. Kar je predvsem dobro pri teh fotografijah je to, da nimajo tistega “stock” občutka spoliranosti do onemoglosti, ki smo jo vajeni s strani, kot so iStock, Shutterstock in podobne. Unsplash temelji na zbirkah uporabnikov, ki jih je odobrila Unsplash ekipa. To pomeni, da so vse fotografije zelo na nivoju.

To je bolj kot ne to – Irvue je sila enostaven za uporabo in verjamem, da se boste v njem hitro znašli. V kolikor želite v Irvue uvoziti določene Unsplash zbirke, lahko to storite povsem enostavno tako, da povezavo zbirke (primer: https://unsplash.com/collections/curated/131) prilepite v Manage channels pogovornem oknu programa Irvue in že lahko uporabljate fotografije iz te zbirke na svojem namizju.

Sledi mi na twitterju, kjer sem @uros_m, za več krvosesnih težav, ki mi jih povzroča MacOS.


Posted

in

,

by