Hej, hoj, Huawei!

Pred menoj utripa kurzor na prazni strani, ki se počasi polni s temi besedami. Po glavi mi roji tisoč vprašanj in mnogo izmed njih (še) nima konkretnega odgovora. Predvsem pa razmišljam, kaj vse me čaka sedaj, ko sem se pridružil ekipi Huawei.

Ampak, začnimo na začetku: ravno se je začelo pisati leto 1988, ko v bivši Jugoslaviji na svet prijoka dete za katero so vsi prepričani, da ji bo ime Urška. Ups. Ni panike – starši uporabijo moško obliko imena in kmalu pridem na idejo, da si na roki pritrdim dva kosa izolacije (stiropor) in poskusim poleteti z balkona. Poskus mi preprečijo skrbni starši.

Primem za počitniško delo in si kupim prvi avdio sistem s katerim poslušam CD-je, ki jih nelegalno prenašam s spleta (Hej, kaj sem pa takrat vedel, kaj so avtorkse pravice?). Sestavim svoj prvi PC in ga začnem predelovati. Navdušen nad tehnologijo se vpišem na Fakulteto za računalništvo in informatiko. Hladen tuš – nisem iz pravega testa za programerja. Končam diplomo na Naravoslovnotehniški fakulteti in postanem diplomant grafičnih komunikacij. Navdušen nad grafičnim oblikovanjem, še vedno sanjam o tehnologiji. Začnem pisati blog, ki ga opazi Telekom Slovenije. Povabijo me, da za njih začnem pisati teste telefonov. Odprem svoje podjetje in spišem okoli 100 testov, med katerimi se prvič srečam tudi s telefoni Huawei. Postanem sovoditelj tehnološkega podkasta Apgrejd, ki letos doživi svojo 100. epizodo. Začnem vlogati. Testiram Huawei Nexus 6P in sem nad njim tako navdušen, da si ga kupim. Leto kasneje ga priprem v vrata in moje srce je strto kot zaslon na telefonu. Huawei me povabi v München, kjer prejmem Mate 10 Pro, ki postane moj glavni telefon. Pol leta kasneje me Huawei povabi v svoje vrste s projektom Tech Genious.

To nas pripelje v sedanjost. Huawei danes orje ledino in počne nekaj povsem novega. Ta stvar se imenuje Tech Genius. Ta stvar je človek. Ta človek sem jaz. Uroš Miklavčič. Kaj točno je Tech Genious? Gledalci boste videli predvsem ustvarjalca vsebin. Površno bi lahko rekli, da sem postal profesionalni vloger. Profesionalni v smislu, da je to sedaj moja služba. Vendar ni vse v video in drugih vsebinah – predvsem si želim interakcij z vami.

Srečo imam, da mi je v naročje priletela ta neverjetna življenjska priložnost. Še večjo srečo pa imam, da mi bo pri tem pomagal Peter Jenko, ki mi bo pomagal pri produkciji in se mi tu in tam pridružil tudi pred kamero.

Pred menoj in pred vami je novo obdobje, kjer se bomo spoznavali s tehnologijo, počeli nore stvari, se zabavali in predvsem poskušali skozi zabavo pokazati, da je tehnologija nekaj kar vam je pri vsakdanjiku v pomoč in ne v breme. Življenje s tehnologijo je lažje, če veš kako jo obvladati in tukaj sem zato, da ti pokažem, kako. Veselim se, da bom lahko prvi v roke prijel nove naprave Huawei in ti jih pokazal. Komaj čakam, da v roke dobim P20 Pro, Matebook X Pro, Huawei Watch 2 in karkoli bo Huawei sproti splavil na trg :).

 

Vem, da bo novo obdobje napolnjeno z obilico smeha in zabavnih pustolovščin doma, na Hrvaškem in v Srbiji. Na vse boste šli z menoj skozi objektiv kamere. Video posnetki, blog zapisi, fotografije in predvsem čim več interakcij na družbenih kanalih, da si bomo čim bolj blizu.

Vabljeni, da me spremljate na mojih osebnih kanalih na družbenih omrežjih ter predvsem seveda tudi na Huawei kanalih:

Huawei YouTube
Huawei Instagram
Huawei Facebook
Huawei Twitter

Jaz na Twitterju
Jaz na Instagramu
Moj blog na Facebooku


Posted

in

, ,

by