#GeekMeet je tukaj in ostaja

V petek, 22. januarja 2016, je v Sir William’s Pubu v Ljubljani potekal 3. #GeekMeet (dogodek pa so najavili tudi na internetweek.si – hvala). Bilo nas je kakšnih 14 in kaj hitro smo okupirali dobršen del Puba. Debate so letele levo in desno, pipca pri šanku se ni posušila in večer je lepo tekel. Kar se tiče mene, smo se imeli super in še enkrat bi se rad zahvalil vsem, ki so si vzeli čas ter prišli v družbo. Super ste :).

Morda je na tem mestu dobro povedati kaj je #GeekMeet in iz kje izvira. Začnimo s prvim meetom, ki ni imel niti imena niti namena. No, namen je bil, da se s kolegi, ki jih zanima tehnologija, dobim na pivu. Lokacija je bila Žmauc, obisk pa cca. 5 ljudi. Če se ne motim so bili takrat tam @marko_alpner, @th0r, @ljkucic, @uporabnastran, moja malenkost in morda še kdo, ki sem ga po krivici pozabil.

Prevrtimo malo naprej in tukaj je drugi meetup, ki je imel zgolj ime Tvitmeet #2 in je bil bolj javno oznanjen. Nemen je bil, da se nas zbere nekoliko več. Na žalost sem zadevo splaniral preveč na brzino in zaradi kratkih rokov mnogi niso imeli časa. Bilo nas je spet kakšnih 5. Kljub temu mi je postalo jasno, da takšna druženja prinašajo nekaj dobrega in zato sem se odločil, da zadevi končno dam ime ter temu namenim nekaj vač časa z vidika organizacije.

View this post on Instagram

A post shared by Uroš Miklavčič (@uros_m)

Zgodil se je 3. meetup, ki je bil poimenovan #GeekMeet v.3. Obisk je poskočil na prej omenjenih 14 ljudi in vse skupaj mi je po koncu večera dalo misliti. Kaj pa sedaj? Kako naprej? Bomo večno žulili pivo v pubih ali lahko iz tega naredimo kaj več? Torej? A lahko? Lahko! Po glavi se mi podijo divje ideje, ki jih še vedno nisem spravil v red. Rad bi, da #GeekMeet postane nekaj večjega. Druženje vseh, ki imamo radi tehnologijo. Tistih, ki jo ustvarjajo in tistih, ki jo uporabljajo.

Zato potrebujem tudi tvoje mnenje – kaj bi rad videl na večjem #GeekMeetu? Delavnice, predavanja, druženje, pivo, prigrizke, predstavitve naprav in aplikacij, druženje z razvijalci, kotiček za igranje iger, dobro internetno povezavo na dogodku, kotiček z napravami (mobiteli, računalniki, tablice, prenosniki, nosljiva elektronika), kotiček za 3D tisk …

Če misliš, da imaš dobro idejo mi piši na uros@miklavcic.si ali pa mi zateži na twitterju, kjer sem @uros_m.


Posted

in

,

by