Fotri v vesolju

Stephen Walking je ustvarjalec, ki deluje pod okriljem založbe Monstercat. Eden njegovih zadnjih komadov pa ima naslov Dads in space in žanrsko spada v kategorijo elektronske plesne glasbe (EDM = Electronic Dance Music). Na pesem sem naletel dokaj po naključju, ko sem na YouTubu preverjal, kaj je novega pri založbi Monstercat.

Pesem me je precej presenetila saj prav dobro ujame duh osemdesetih in ga prevleče z moderno produkcijo. V njenem jedru je prehod iz uvodnega dela na drugo polovico pesmi, kjer se podlagi iz prvega dela pridruži synth, ki daje tisti pridih osemdesetih. Med poslušanjem sem nehote pomislil, da bi to pesem brez težav vključil v prvi del Policaja z Beverly Hillsa. V glavi so se mi zavrteli prizori s filma in na obrazu se mi je narisal nasmešek.

Naslov komada je Dads in space, kar se mi je zdelo simpatično saj so ljudje, ki so odraščali v osemdesetih sedaj že dobro podkovani starši in zaradi tega navezava na synth melodijo popolnoma logična. Če je to prava razlaga naslova v navezavi s komadom je sicer popolnoma prosto za debato saj informacij nisem preverjal in gre zgolj za mojo hipotezo.

Kakorkoli že, Dads in space, se je s tem znašel na seznamu mojih poletnih komadov. Če koga zanima celotna zbirka si lahko ogleda moj Play Music seznam. Za vse ostalo mi lahko težite na twitterju, kjer sem @uros_m.


Posted

in

by