Čisti pisalnik

Danes sem pisal “test na dlani” za Nexus 6P, ko me je Dore vprašal v katerem programu pišem teste in članke. Dobro vprašanje. Odgovor je MS Word in za to nimam nobenega dobrega razloga, razen tega, da je bil pri roki, ko sem začel pisati. Za Tehnik sem začel pisati frbruarja 2014 in takrat sem ustvaril prvi Word dokument v katerem sem minimalistično uredil stile tako, da pokrivajo moje potrebe po pisanju. Od takrat naprej nisem menjal orodja.

Mi je pa Dore dal misliti, če bi se dalo stvari urediti kako drugače oz. predvsem bolje. Na Macu sem uporabljal včasih iA writer. Problem je, ker dnevno skačem med platformami in je iskanje nekega minimalističnega orodja za pisanje oteženo oz. izbira omejena. V službi sem na MacBooku, doma na Windows kišti, ki sem jo sestavil, v žepu imam Android mobitel. Pol se pa pejt …

Skratka, resnično se nikoli nisem poglabljal v programe za pisanje, zato me zanima, če imaš kakšen predlog zame. Bonus točke za app, ki teče na Mac, Windows in Android sistemih in omogoča osnoven markdown (bold, italic, underlined, headerji, naslov in seznam).

Namig mi lahko spustiš na twitterju, kjer sem @uros_m. Najboljše predloge bom zbral in objavil tukaj.


Posted

in

by