Backdrops, ozadja za Android

Dolgo časa sem iskal in čakal, da se v Google Play Store pojavi aplikacija, ki bi imela dobro urejena in z okusim izbrana ozadja za Android pametne telefone. Verjemi mi, da sem jih preizkusil mnogo, da sem končno odkril tisto pravo.

Moje žeje so bile povsem razumne, a očitno razvijalci teh aplikacij tega ne razumejo. Ozadja, ki jih taka aplikacija ponuja morajo biti tehnično najprej ustrezna. To pomeni, da je ločljivost dovolj visoka, da ustreza vsem zaslonom, ki so trenutno na trgu. Višja ločljivost na zaslonih z nižjo ločljivostjo niso problem. Slike nižje ločljivosti na zaslonu z višjo pa so. To je bil eden glavnih razlogov, ki so uničili mojo uporabniško izkušnjo na preizkušenih aplikacijah. Ničkolikokrat sem preklinjal, ko sem končno našel ozadje, ki mi je bilo všeč, a na koncu ugotovil, da je ločljivost 800 px × 600 px. Neuporabno.

Drugi problem pa je nekritičen izbor slik. V želji, da bi imeli kar se da široko izbiro ozadij, so izdelovalci teh aplikacij hiteli polniti svoj katalog povsem brez premisleka. Tako so bila določena ozadja objektivno grda in so služila zgolj kot mašilo oz. niso imela drugega namena, kot da so zviševala kočno število ozadij, ki so na voljo in s tem umetno ustvarjala občutek izbire.

Po tako dolgem uvodu je verjetno jasno, da v ozadja na moibtelu vložim čisto preveč časa. Moja poklicna deformacija mi pač ne pusti, da bi bilo kakorkoli drugače. Zato sem se toliko bolj razveselil aplikacije Backdrops, ki počne vse kar sem si kadarkoli želel. V njej najdete zelo dober izbor čudovitih ozadij v ločljivosti, ki le redko pade pod 3200 px × 2560 px, kar je točno dovolj za QHD zaslone, ki so trenutno največ, kar premorejo pametni Android mobiteli (če odmislimo edini primer 4K zaslona na Xperii Z5 Premium).

Najbolj pomembna stvar pri vsem tem pa je sledeče: ozadja, ki jih najdete v aplikaciji so bila ustvarjena prav za Backdrops. To pomeni, da ne gre za zbirko ozadij, ki jih je nekdo postrgal z globin interneta ampak za aplikacijo dejansko stojijo ljudje, ki vedo kaj počnejo. To pomeni, da po eni strani ne kršijo nobenih avtorskih pravic, po drugi strani pa se zavedajo pomembnosti ustvarjanja lastnih vsebin, če želijo zagotoviti kar najboljšo uporabniško izkušnjo.

Aplikacija je brezplačna (kar je glede na kakovost ozadij resnično presenečenje), a ponuja tudi Pro Pack, ki je plačljiv. Ne vem, če je ravno vreden nakupa (zame osebno), a sem ga kljub temu kupil, da podprem razvijalce, ki očitno razumejo kako se stvarem streže in želim, da to počnejo še naprej. Vse ostalo pa je popolnoma brezplačno. Ne samo, da boste hitro našli kopico dobrih ozadij, ki se dnevno dodajajo (vsak dan eno). Ozadja lahko prispevate tudi sami in si jih nato, skupaj z ozadji ostalih uporabnikov, ogledate pod zavihkom Community. Znotraj tega zavihka boste našli mešanico različnih stilov in motivov, med katerimi pa žal obstaja tudi kar nekaj slik z nižjo ločljivostjo, zato bodite pozorni.

Ozadja, ki so vam všeč lahko prenesete ali pa si jih shranite pod zavihkom Favourites. V kolikor iščete specifičen stil ozadij pa vam bo prav prišel zavihek Categories.

Backdrops je torej vse kar sem si kadarkoli želel od aplikacije z ozadji in verjamem, da bo v njej vsakdo našel tudi nekaj zase.

en_app_rgb_wo_60


Posted

in

,

by